A történelem legkíméletlenebb gyászjelentése: „Szálljon vissza önökre a karma”

gyászjelentés, rip, covid-19 Forrás: pixabay
A koronavírusban elhunyt férfi családja kemény szavakkal sújtott le azokra, akik szerintük felelősek a texasi David Nagy haláláért.

David Nagy, aki magyar neve létére Amerikában született és élte le élete 79 évét, egyike azon 7000+ texasinak, akik koronavírusban hunytak el. A gyászoló család merőben szokatlan gyászjelentésben emlékezett meg az elhunytról a helyi újságban. Noha a Jefferson Jimplecute nevű orgánum az alig kétezer lelkes Jefferson városkában jelenik meg, a gyászjelentés annyira hatásos volt, hogy pár nap alatt világszerte milliók olvasták. Íme:

„David W. Nagy 2020. július 22-én hunyt el a longview-i Christus Good Shepherd kórházban. Súlyosan megszenvedte a Covid-19 rombolását és azt, hogy családtagjai nem lehettek mellette ezalatt. (...)

Mr. Nagyot gyászolja vigasztalhatatlan felesége, Stacey, valamint öt gyereke (...), számos unokája, dédunokái és barátai.

A családtagok úgy vélik, hogy Mr. Nagy halála szükségtelen volt. Ők a haláláért, ahogy más ártatlan emberek haláláért Trumpot, Abbottot [Texas kormányzója - a szerk.] teszik felelőssé és mindazokat, akik nem vették komolyan a járványt, mert fontosabb volt számukra a népszerűségük és hogy elég szavazatot kapjanak, mint emberek élete.

Hasonlóképpen felelősek azok a tudatlan, önző emberek, akik nem voltak hajlandók az egészségügyi szakemberek tanácsait követni azzal a meglátással, hogy a maszk mellőzéséhez fűződő ‘joguk’ fontosabb, mint az a tudat, hogy ezáltal ártatlan emberek halálát okozzák.

A család közleményben tudatta, hogy Dave mindent megtett, amit kellett, de önök nem. Szégyelljék magukat és szálljon vissza önökre a karma!”

A gyászjelentést a Facebookon is posztolta az özvegy:

gyászjelentés, rip, covid-19

Davidnél július elején jelentkeztek az első tünetek. A helyi kórházba szállították, ahol pozitív lett a koronavírustesztje. Ahogy rosszabbodott az állapota, az orvosai lélegeztetőgépre tették és plazmaterápiát alkalmaztak nála. Feleségét, Stacey-t nem engedték be hozzá és csak résnyire nyitott ajtón keresztül kommunikálhattak. „Eddigre már nem volt eszméleténél, de megmondtam neki, hogy szeretem és sírtam” – mondta az özvegy a Buzzfeednek adott interjúban.

6 dolog, amit jobb, ha nem mondasz valakinek, aki épp gyászol: