A történelem legkíméletlenebb gyászjelentése: „Szálljon vissza önökre a karma”

gyászjelentés, rip, covid-19
Forrás: pixabay

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A koronavírusban elhunyt férfi családja kemény szavakkal sújtott le azokra, akik szerintük felelősek a texasi David Nagy haláláért.

David Nagy, aki magyar neve létére Amerikában született és élte le élete 79 évét, egyike azon 7000+ texasinak, akik koronavírusban hunytak el. A gyászoló család merőben szokatlan gyászjelentésben emlékezett meg az elhunytról a helyi újságban. Noha a Jefferson Jimplecute nevű orgánum az alig kétezer lelkes Jefferson városkában jelenik meg, a gyászjelentés annyira hatásos volt, hogy pár nap alatt világszerte milliók olvasták. Íme:

„David W. Nagy 2020. július 22-én hunyt el a longview-i Christus Good Shepherd kórházban. Súlyosan megszenvedte a Covid-19 rombolását és azt, hogy családtagjai nem lehettek mellette ezalatt. (...)

Mr. Nagyot gyászolja vigasztalhatatlan felesége, Stacey, valamint öt gyereke (...), számos unokája, dédunokái és barátai.

A családtagok úgy vélik, hogy Mr. Nagy halála szükségtelen volt. Ők a haláláért, ahogy más ártatlan emberek haláláért Trumpot, Abbottot [Texas kormányzója - a szerk.] teszik felelőssé és mindazokat, akik nem vették komolyan a járványt, mert fontosabb volt számukra a népszerűségük és hogy elég szavazatot kapjanak, mint emberek élete.

Hasonlóképpen felelősek azok a tudatlan, önző emberek, akik nem voltak hajlandók az egészségügyi szakemberek tanácsait követni azzal a meglátással, hogy a maszk mellőzéséhez fűződő ‘joguk’ fontosabb, mint az a tudat, hogy ezáltal ártatlan emberek halálát okozzák.

A család közleményben tudatta, hogy Dave mindent megtett, amit kellett, de önök nem. Szégyelljék magukat és szálljon vissza önökre a karma!”

A gyászjelentést a Facebookon is posztolta az özvegy:

gyászjelentés, rip, covid-19

Davidnél július elején jelentkeztek az első tünetek. A helyi kórházba szállították, ahol pozitív lett a koronavírustesztje. Ahogy rosszabbodott az állapota, az orvosai lélegeztetőgépre tették és plazmaterápiát alkalmaztak nála. Feleségét, Stacey-t nem engedték be hozzá és csak résnyire nyitott ajtón keresztül kommunikálhattak. „Eddigre már nem volt eszméleténél, de megmondtam neki, hogy szeretem és sírtam” – mondta az özvegy a Buzzfeednek adott interjúban.


6 dolog, amit jobb, ha nem mondasz valakinek, aki épp gyászol:

Nézd meg a galériánkat>6 kép
6 dolog, amit jobb ha nem mondasz valakinek, aki épp gyászol
Tovább olvasok
Kép
Eszel te eleget? Íme 5 jel, hogy több kalóriára van szükséged

Már pedig borzasztóan fontos, hogy figyelj erre, máskülönben számíthatsz rá, hogy idővel hanyatlani fog az erőnléted futóként (is). A runnersworld.hu cikke.

Kép
Ha én lépek ki egy kapcsolatból, nehezebben viselem, mint amikor engem hagynak el

Apológia az Elhagyóért, akit közmegvetés sújt, pedig neki is van szíve. Adrienn története.

Kép
Immunrendszer erősítése? 3 mítosz, amit nem szabad elhinned ezzel kapcsolatban

Hogyan lehet az immunrendszert megerősíteni? Mindenekelőtt tudnod kell, mi az, amit nem szabad többé elhinned ezzel kapcsolatban!

Kép
11 dolog, amit anyák csinálnak, amikor senki nem látja őket

A WC-ben sírunk, dugicsokit eszünk és alvás helyett a gyerekeink fotóit nézegetjük. De ezzel még nincs vége a listának...

Kép
Most akkor tényleg fel akart szedni a 70 éves tanárom?

Felnőtt fejjel ültem be ismét az iskolapadba, coachingot tanulni. Imádtam minden percét. Imádtuk Frigyes tanár urat is, mert szellemes volt és elbűvölő. Később egy cukrászdában is megpróbált elbűvölni. Franci története

Kép
Így borozik Molnár Andi

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Molnár Andrea táncost kérdeztük.

Kép
A férjem kedvéért sterilizáltattam magam, majd épp ezért hagyott el

Három lányunk született. Szerettünk volna fiút, persze, de azt mondtuk, hogy 3 gyerek azért elég. A férjem mondta ki a végszót: ne próbálkozzunk tovább. A harmadik császármetszés alkalmával éltem is a sterilizálás lehetőségével. Aztán két év múlva közölte: mégis szeretne egy fiút. „És ki fogja tovább vinni a családnevet?” – kérdezte. Majd bejelentette, hogy mivel nekem már nem lehet gyerekem, így elhagy.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem