Gwyneth Paltrownak elment az esze, de jól megél belőle

Borítókép: Gwyneth Paltrownak elment az esze, de jól megél belőle Forrás: goop
A színésznő életmódbrandjének, a Goopnak köszönheti, hogy egyre többen kritizálják. Paltrow weboldala szépség-, egészségtermékeket és -tippeket, utazást és más nyalánkságokat ajánl. gyakran túlmutatva a józan ész határain.

A Goop koncepciója, hogy időnként felkarol új (vagy épphogy nagyon is régi) fiatalító vagy egészségmegőrző módszereket, amilyenek a méregtelenítő teák, a jádetojások vagy a gyógyító kristályok.

És mivel Gwyneth sokszor az arcával ajánlja őket, elmondja, hogy kipróbálta, sőt rendszeresen használja ezeket a termékeket, a website (ami egyszerre blog és hírlevél is egyben, mondanunk sem kell) meglehetősen sok kérdést vet fel. Tényleg ezeket használja a színésznő? Tényleg méhcsípéssel szépül? Ráadásul a Goop.com-on a termékek és eljárások mellett olvasható nyelvhasználat is kérdéseket vet fel. Orvosi szaklapok szerint a tisztítókúrák hatékonysága például megkérdőjelezhető. A test magától detoxikálja magát – még egy szervünk is létezik erre a célra, a máj.

Persze Gwyneth számos valóban hasznos ötlettel is előrukkolázott már a Goop tizenegy éves történelme során. A szakácskönyvei egyszerű, követhető recepteket tartalmaznak. Néha olyan cikkeket publikál a weboldalán, amelyek komolyan foglalkoznak a nők fizikai és mentális egészségével. Most azonban vitriolba mártjuk a billentyűzetünket és bemutatjuk Gwyneth Paltrow legkockázatosabb wellness vállalásait. Nézzétek a galériát és valljátok be: kipróbálnátok némelyiket? Vagy már ki is próbáltátok?