Gurulós játékélmény

autó,játék,gyerek Forrás: jatekajandekaruhaz.hu
Vannak játékok, amelyek kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt alkalmasak, illetve olyanok is, amelyek örökzöldnek nevezhetőek. A játékautó azt hiszem mindkettő egyben, és nem véletlen, hogy annyi lurkó rajong értük. Az ünnepek közeledtével bizonyára Ön is elgondolkodik azon, mi lenne a megfelelő ajándék gyermekének. Ha unalmasnak tartja az autókat, most elmondjuk, miért érdemes beruházni pár új darabra.

Villámgyors fejlődés

A játékautók mindig is fontos szerepet játszottak a kisfiúk és a kislányok életében egyaránt. Miért ilyen népszerűek? A velük való játék során a gyermek teljesen elmerül a tevékenységben, így egyenesen egy “másik” világba repíti őket. Ki gondolná, hogy valójában fejlesztő hatással is bírnak?! A mozgás leköti a gyermek figyelmét, továbbá fejleszti a motorikus funkciókat.

Ha még mindig nem győződött meg e játékok előnyeiről, akkor most lássuk, milyen témákban nézelődhetünk.

Játsszuk el!

A kisautókkal való szerepjátékok fejlesztik a képzelőerőt, a kreativitást. Ha Ön is becsatlakozik gyermekéhez, erősítheti a kötődést a közös programok révén, valamint fejlesztheti gyermeke kommunikációs készségét. Nap mint nap más szerepeket találhatnak ki, amihez igazából végtelen a játékok tárháza.

Az egyszerű, szóló játékokkal is átélhetik az egyes szerepeket. Belebújhat egy buszsofőr, hajóskapitány bőrébe, amelyekhez praktikus darabokat vásárolhat. De megismerkedhet az autóversenyzők, kamionosok vagy a motorosok mindennapjaival is.

Ismerkedés foglalkozásokkal

Természetesen a szerepjátékok segítségével nemcsak a gyerekek fantázia világa, de a tudásuk is fejleszthető. A markoló, tartály autó, dömper és daru által az építészet, a traktorral és kombájnnal pedig a mezőgazdaság területével ismerkedhetnek meg. A munkagépeknek köszönhetően felfedezhetik a különböző foglalkozások jellegzetességeit és feladatait. Az extrémebb munkák leírásához - mint a katona vagy a pilóta - vásárolhat repülőt, helikoptert vagy tankot. Nézzen körül a Szoti webáruház járművek kínálatában, és találja meg gyermekének az ideális ajándékot karácsonyra!

Több az egyben!

Miért éri meg játék csomagot vagy komplex pályát venni? Egyrészt sokkal nagyobb az öröm, másrészt ezek részletesebben és mélyrehatóbban mutatják be az egyes szakmákat, mint a szólóban kapható játékautók. Ma már vehető komplett rendőrállomás, katonai szett, mentőcsapat, tűzoltóállomás, autópálya, vonatpálya vagy parkoló garázzsal.

Interaktív pillanatok

A távirányítós játékok manapság, szinte minden polcon megtalálhatóak. Segítségükkel fejleszthető a gyerekek logikája, irányítási stratégiája, megtanulnak különböző útvonalakat felfedezni, tehát folyamatosan újra próbálkozni. Nemcsak kitartásuk, de tájékozódási készségük is megváltozik.

Gamervilág: szülő vs. gyerek – ezért jobb, ha nem tiltod a játékot, hanem tudatosan beépíted a mindennapokba