Dobj egy pizzát a kerti grillre – zongorázni lehet a különbséget

pizza,grill pizza,grill,bbq,nyár,recept
Forrás: pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha neked a grillzöldség ízetlen, dögmelegben pedig a nehéz húsokat sem kívánod, a következő alkalommal, mikor begyújtod a kerti grillt, süss rajta házi pizzát. Rá fogsz kattani az ízére!

Bármennyire is furcsának tűnhet elsőre, ha jobban belegondolsz a hagyományos olasz pizzák is a kemencében sülnek, éppen ettől a füstős aromától lesznek olyan ízletesek amilyenek és az óriási hőtől olyan ropogósak amilyenek. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabban elkészülnek a grillrácson, mint sütőben. Ha szívesen tennél a grillezett pizzával egy próbát, elmondjuk hogyan csináld.

Használhatsz kész tésztát is, de én szívesebben ajánlanám a házi készítésű verziót, amiből csinálhatsz akár egyszerre egy ipari mennyiséget is, majd adagonként le is fagyaszthatod és ha sütögetésre kerülne a sor, már csak ki kell kapnod picivel sütés előtt a fagyasztóból.

pizza,grill,bbq,nyár,recept
forrás: pinterest
Grillez pizzát!

Pizzatészta

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 325 ml langyos víz
  • 1 tasak instant élesztő
  • 0,5 ek. cukor
  • 0,5 ek. só
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítése

  • A langyos vízhez add hozzá a cukrot, élesztőt, olívaolajat és a sót.

  • A lisztet öntsd egy nagy tálba és alakíts ki egy mélyedést a közepén.

  • Ha ezzel megvagy, apránként öntsd bele az élesztős vizet és egy villa segítségével körkörös mozdulatokkal keverd bele a lisztbe.

  • Amikor kezd összeállni, önsd a tésztát egy lisztezett gyúródeszkára és alaposan dolgozd át.

  • Tedd vissza a tésztát a tálba, szórd meg a tetejét liszttel és fedd le egy konyharuhával.

  • Meleg helyen pihentesd legalább 30 percig, hogy legyen ideje megkelni.

  • Ha elkészült, újra öntsd ki a deszkára, kissé gyúrd át, vágd 2-4 egyenlő darabra – annak függvényében, hogy mekkora pizzákat szeretnél -, végül nyújtsd ki.

  • 10 percig érdemes ezután is pihentetni, de addig is felvághatod a feltéteket és elkészítheted hozzá a pizzaszószt.

  • Ha beizzítottad a grillt, a pizzatészta mindkét oldalát kend meg olívaolajjal, majd süsd őket addig míg szép barna színt nem kapnak. Ha lekészültek, kend meg a pizzatésztákat a szósszal, pakold meg a kedvenc feltétjeiddel, majd addig hagyd újra a rácson a pizzákat, míg a sajt szépen rá nem olvad a tetejükre.

Érdemes kipróbálni a sós és az édes gyümölcsös verziókat is. Az alábbi videóban találsz egy BBQ csirkés, ananászos változatot!


Ez is érdekelhet:

Nézd meg a galériánkat> 3 kép
Grillezett vajas kukorica lépésről-lépésre
Tovább olvasok
Szex válás után: milyen lesz visszaszállni a lóra?

„Néhány hónapja váltam el, és nem érzem úgy, hogy vesztegetnem kellene az időt: különböző internetes oldalakon már belevágtam a társkeresésbe. De néha inamba száll a bátorságom: ennyi év után kicsit félek attól, milyen lesz a szex egy idegennel, ha arra kerül a sor” – vallotta be egy olvasónk.

14 kapós dublőr, aki híres színészek beugrója

Egy filmes csapat számtalan emberből áll. A színészeket mindenki ismeri, általában a rendező nevét is hallottuk már, de a háttérmunkát végző emberekről szinte semmit nem tudunk. Még akkor sem, ha éppenséggel ők is előttünk vannak a képernyőn. De kik azok a dublőrök és milyen jeleneteket játszanak el?

Batmannek öltözve menti az altatásra ítélt állatokat ez a zseniális fiatalember

Szuperhősök márpedig vannak, a szó összes értelmében!

Valóságtól elrugaszkodott divatkreációk a párizsi Coutre Weekről

A nemrég befejeződött párizsi couture hétről válogattam jónéhány eltúlzott kreációt. Ezeknek a kollekcióknak mindig is az aprólékos munka és a túlzás volt a védjegye. Ám bárki bármit mond, ez művészet a javából!

Napi horoszkóp július 22.: a Kosok számára megcsillan a siker lehetősége, a Rákokra különleges nap vár

A hét első napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, mert mára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

A "pont olyan mint lenni kell" palacsinta alapreceptje

A palacsintatészta akkor jó, ha nem nyúlós, gumiszerű, de nem is száraz és nem túl vastag. Az arányok fontosak, hát még az alapanyagok. Ha nem találtál még rá a tökéletes alapreceptre, mutatjuk!

Pásztory Dóra: Innen tudtam, hogy a gyerekemnek nem lesznek táplálkozási zavarai

Azt hiszem, a gyerekem ételek és ízek iránti rajongása nagyjából akkor dőlt el, amikor 6 hónapos magzati korában beváltottuk a nászajándékba kapott ajándékutalványunkat az egyik budapesti Michelin-csillagos étteremben. Állítólag az ízlésünk már az anyaméhben alakul, amit egy szem gyermekemmel szerzett nem túl reprezentatív tapasztalataim alapján meg tudok erősíteni.

12 mém, amit érteni fogsz, ha te is alvásproblémákkal küzdesz

Lassan elmondhatjuk, hogy jó alvónak lenni kiváltság.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem