Cukkinis pulykamelltekercs

pulykamell Forrás: Gallicoop
Pár perc alatt összedobható mutatós fogás

Hozzávalók: 1 kg cukkini, 1 marék vörös áfonya, 1 csokor zöldhagyma, 8 vékony szelet pulykamellfilé, néhány ág rozmaring, só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

A húsokat kiterítjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a megmosott, szárazra törölt cukkiniből, és beborítjuk vele a húsokat. Rozmaringlevelet csipkedünk rá és szorosan feltekerjük. Olívaolajjal megkenjük, feltekerjük, majd alufóliába tekerjük, két végét összezárjuk, mint egy szaloncukrot.

Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A maradék cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldhagymát, majd nagy lángon a cukkinit is pár perc alatt, végül hozzádobjuk az áfonyát, ha szükséges kevés vizet löttyintünk alá.

A karikára vágott hústekercset az áfonyás cukkinivel tálaljuk.