Gondolj néha magadra! 5 dolog, amire igenis költened kell

Borítókép: Gondolj néha magadra! 5 dolog, amire igenis költened kell Forrás: Unsplash.com
Az ‘énidő’ eszménye már egyre nagyobb elismerésnek örvend. Kezd beépülni az emberek gondolkodásába, hogy nem szabad a lista végére száműznünk magunkat és nincs azzal semmi baj, ha saját érdekeinket (egészséges szinten) tudatosan szem előtt tartjuk.

Az, hogy jól bánjunk önmagunkkal, sokszor anyagi vonzattal jár, de ha ezeket a költéseket előre betervezzük a havi büdzsénkbe, hosszú távon több, mint kifizetődő lesz az eredmény.

Lásd be, néha neked is jár egy kis kényeztetés!

1. szépségszalon

Nem arról van szó, hogy mindenképp luxus kezeléseket kell választanod, de fontos hogy szentelj időt és pénzt a hajad, bőröd, kezed, lábad ápolására. Győzködheted magad arról, hogy a körömvágást és lakkozást otthon magadnak is meg tudod csinálni, fodrászból elég egy gyors megoldás, a bőröd pedig nincs annyira vészes állapotban, hogy kozmetikushoz kelljen menned. Az igazság viszont az, hogy fontos, hogy fontos, hogy szakavatott kezekben legyél.

2. edzőbérlet

Túl drága, túl messze van, túl sokan vannak munka után, ma nincs időm menni. Kifogások persze mindig vannak és mindig lesznek, de ismered a mondást: ép testben ép lélek. Ahhoz, hogy vidáman szaladj majd az unokád után, muszáj karban tartanod a tested és dolgozni azon, hogy fitt legyél vagy az maradj.

3. terápia

Mindenki életében lehet olyan szakasz, amikor szükség van külső szemlélő tanácsára, objektív véleményre. Hidd el, nem harap a pszichológus! Itt aztán tényleg nem érdemes garasoskodni, olyan szakembert keress, aki mellett jól érzed magad és valóban tudtok dolgozni a problémáidon és a jövőben kiegyensúlyozottabb lehess.

4. öngondoskodás

Az aktív éveid alatt olyan távolinak tűnik a nyugdíj kérdése, hogy egy legyintéssel reagálsz ha felvetődik a téma? Nem árt azonban időben, fiatalon elkezdened félretenni, hogy biztosítva legyen a jövőd.

A hosszú távú pénzügyi tervezés fontosságáról érdemes ma tájékozódnod, a MABISZ pedig segít eligazodni a nyugdíjcélú megtakarítások lehetőségei között.

5. hobbi

Csakúgy mint a szépségszalonnál, ebből sem kell a legdrágábban választanod, de ne sajnáld magadtól! Ha találtál egy olyan hobbit, ami valóban boldoggá tesz, teljesen ki tudsz kapcsolni közben, mindenképp tarts ki mellette és ne sajnáld tőle (és magadtól) az anyagi ráfordítást.