Gluténmentes ropogós csoki-csoda

Borítókép: Gluténmentes ropogós csoki-csoda Forrás: thecolorfulkitchen.com
Akkor sem kell lemondanod az édességről, ha gluténérzékeny vagy! Íme egy isteni finom, gluténmentes csokis desszert!

A csoki és az édesség iránti vágyunk bizony cseppet sem attól függ, hogy megehetjük-e a megkívánt desszertet, hanem egyszerűen jön, mint derült égből a villámcsapás. Az ilyen csapások orvoslására hoztunk most egy igazi csokis receptet, amit azok is bátran elkészíthetnek, akik érzékenyek a gluténre. Igaz, jó kis energiabomba, dehát milyen is lenne az élet a jóízű "energia beszerzés" nélkül?! Az elkészítése roppant egyszerű, az édesség pedig igazán esztétikus, így akár még karácsonyi ajándéknak is tökéletesen megteszi, egy szép csomagolásban!

Forrás: thecolorfulkitchen.com
Elkészítési idő: 15 perc
12 darab lesz belőle személyre
Gluténmentes ropogós csoki-csoda
Hozzávalók
  • 1/2 pohár összeaprított aszalt datolya
  • 1/4 pohár mogyoróvaj
  • 1 és 1/2 pohárnyi apróra darabolt csokoládé
  • 2 evőkanál apróra tört kakaóbab
  • csipet tengeri só
1. lépés
Végy elő egy mini muffin sütő formát, és béleld ki mini muffin papírokkal!
2. lépés
Egy kis tálban keverd össze a mogyoróvajat és a datolyát! Tedd félre!
3. lépés
Egy kis edényben tedd fel alacsony tűzre a csoki darabokat, és folyamatosan kevergetve olvaszd meg! Ha úgy gondolod, hogy hamar odaégne, inkább olvaszd fel gőz fölött!
4. lépés
Miután megolvadt a csoki, de már nem teljesen forró, merj belőle 2-2 teáskanállal minden muffin formába!
5. lépés
Most jöhet mindegyik formába 2-2 teáskanálnyi a mogyoróvajas keverékből, majd ismét 2-2 teáskanálnyi a csokiból, hogy ellepje a krémet!
6. lépés
Egyengesd el a tetejüket a kiskanállal, majd amikor már nem annyira folyós, szórd meg őket a nagyszemű tengeri sóval és a kakaóbab darabkákkal!
7. lépés
Végezetül tedd őket 30-40 percre hűtőbe, majd amikor megdermedtek, fordítsd ki őket a muffin papírból és fogyaszd egészséggel!