A Glee-átok: Naya Rivera nem az első a sorozat halottai közül

glee, rip, naya rivera Forrás: Mark Salling, Lea Michele, Cory Montheith, Naya Rivera 2010-ben / Getty Images
Naya Rivera tragikusan fiatal távozása után újra elkezdték rebesgetni, hogy valami sötét felhő lebeg a Glee című tévésorozat szereplői feje felett.

A Glee – Sztárok leszünk! rendkívül népszerű volt a 2010-es évek első felében és tinisztárok generációját nevelte ki. Az iskolai show-kórust (“glee choir”-t) bemutató tévésorozat nem csak kortárs popszámfeldolgozásai miatt volt nagy hatással a rajongók millióira. Hanem azért is, mert arról szólt, hogyan lehet ezzel a ciki hobbival (excentrikus kosztümökben énekelni és táncolni) megélni azt, akik vagyunk, önmagunkká válni a bullyinggal átitatott iskolai környezetben. Akkor is, ha menő amerikaifoci-sztár és pomponlány létünkre ezt titkolnunk kell a csapattársaink előtt, de akkor is, ha kövér fekete csajként vagy kerekesszékes kockafejűként vagy musicalrajongó meleg srácként a legjobb esetben is keresztülnéznek rajtunk a többiek. Szóval a Glee fontos kérdéseket vetett fel, és mivel ma is fent van a Netflixen, kedvünkre nézegethetjük vissza az egyes részeket, bennük változatos testalkatú és bőrszínű és identitású szereplőkkel… akik közül most megint eggyel kevesebben vannak az élők sorában. Cory Monteith és Mark Salling ellentmondásos halála után egy újabb Glee-sztár távozott fiatalon.

Naya Rivera, aki Santana Lopezt játszotta a zenés sorozatban, július 8-án tűnt el, miután hajókázni indult négyéves fiával a kaliforniai Piru-tóban. A 33 éves színésznő testét 13-án, hétfőn találták meg többnapi keresés után. A kisfiú nem sérült meg, de a jelekből úgy tűnik, Rivera mentette ki a veszélyes áramlásokról is ismert tóból; a kis Josey azt mondta a rendőrőknek, hogy látta édesanyját eltűnni a hullámok között.

Rivera tragédiája nem az első a Glee szereplői között. Egy névtelen forrás, aki a sorozatban dolgozott, azt nyilatkozta a The Postnak, hogy a Glee-t mindig is balsors árnyékolta be.

Talán nem nevezném átoknak, de a szereplők nagy része komoly megpróbáltatásokon ment keresztül. Nagyon szomorú dolgok történtek velük.

Ezek közül persze a tragikus halálesetek a legmegrázóbbak, de más nehéz pillanatok is lezajlottak a színfalak mögött, vagy egyenesen a világ szeme láttára. Csak egy hónapja cikkeztek az újságok egy mellékszereplő nyilatkozatáról, amely szerint a show főszereplőnője, Lea Michele nem túl kedvesen bánt volna a fekete stábtagokkal. „Nem volt a legbarátságosabb környezet. Mind elkényeztetett, arrogáns kölykök voltak és sokmindent megtettek egyszerűen azért, mert megtehették… Például az ebédszünetekben kimentek inni, majd vissza dolgozni.”

naya rivera, glee, rip
Forrás: Getty Images
A Glee korábbi stábtagjai és Naya Rivera barátai maszkban gyülekeznek a Piru-tónál, támogatva az akkor még zajló keresést.

De ellentétek ide, kifogásolható viselkedés oda, a Glee stábja egyként mutatta ki együttérzését Rivera eltűnése után. Egymás után posztolnak szívszaggató fotókat és videókat, például Heather Morris (Brittany) képeket posztolt, amin a két színésznő kisfia, Josey és Owen (mindketten négyévesen) együtt játszanak.

A galériában felidézzük a Glee-t beárnyékoló eddigi tragédiákat.