Forrás: Wikimedia Commons
1/7
Laura nem csak egy hulla

1. A költségvetési megszorítások miatt a rendező, David Lynch (képünkön) azt akarta, hogy egy helyi lány Seattle-ből gyorsan játssza el Laura Palmer, azaz a hulla szerepét, akit a pilot elején egyetlen jelenetben látni. A helyi lány Sheryl Lee lett. Lynch később kijelentette: "Sem Marknak, sem nekem, senkinek fogalma sem volt arról, hogy mire képes ez a lány, akkor is, ha csak egy halottat alakít.” Lee pedig így nyilatkozott: „(Lynch) megkérdezte, mit szólnék hozzá, ha szürke festékbe mártanának, nejlonba csomagolnának, és aztán így kellene lennem a hideg vízben, én meg azt feleltem: Semmi gond!” A színésznő annyira lenyűgözte a stábot, hogy először rendszeresen visszahozták őt a szereplők emlékeiben, később pedig rábízták Maddy Ferguson, Laura hasonló kinézetű unokatestvérének szerepét, melyben szegény nem jár jobban, mint aranyszőke rokona.

2. Isabella Rossellini (képünkön) együtt dolgozott Lynchcsel a Kék bársonyban (a barátnője is volt egy darabig), és neki szánták Josie Packard szerepét, akkor még Giovanna Packard néven. A színésznő végül mégis elhagyta a produkciót, még mielőtt a lövöldözés megkezdődött volna a pilotepizódban. A karakter ezután kapta meg a Josie nevet, és a kínai Joan Chen játszotta el végül.
Neked ajánlott cikkek
Kép
Fejfájás: meddig rosszullét, honnan betegség?

Az egyik leggyakoribb testi panasz a világon: az emberek 90 százaléka élete során legalább egyszer megtapasztalja. Fejfájás és fejfájás között azonban van különbség, nem is kicsi. Ahhoz, hogy megfelelően kezelhesd, légy tisztában az egyes típusokkal.

Kép
Hogyan kavarodtam össze egy harminc évvel idősebb férfival

Márta összejött egy tanárjával az egyetemen. Megérte? Elmeséli.

Kép
Így hatott a koronavírus az álmainkra

Zuhanás, üldözés, fogak elvesztése – mind a rémálmaink jól ismert témái. A covid-járvány kezdete óta a félelmetes álombéli forgatókönyvek tárháza tovább bővült: bogarakkal, megfertőződéssel és a hirtelen felismeréssel, hogy nem viselünk maszkot emberek között.

Kép
Demotivációs tréning – azaz hogyan veszítheti el egy kamasz egy füst alatt a tanulást, a szüleit és az önbecsülését

Zoltán tanár, bár néha alig érti, hogyan lett azzá. A csendes külvárosi iskolában megbecsülő közegre és sok-sok gyerekre talált, akikkel próbál jobb kapcsolatot tartani, mint tették azt vele a saját tanárai. Elmesélte nekünk azt a történetet, amiben személyesen tapasztalta meg, hogyan lehet visszaélni csekélyke hatalommal is, és micsoda sorsrontást jelent a megalázás egy gyerek számára.

Kép
Napi horoszkóp október 29.: a Skorpióknak a meggyőző képességükre lesz szükségük, a Nyilasok nem szeretik a váratlan helyzeteket

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, merthogy ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Kép
A legfurcsább pszichológiai kísérletek

Kegyetlenek vagyunk, mi emberek? Tényleg az előítéleteink, a hárításaink, a megfelelni vágyásunk, az ösztöneink vezetnek bennünket? A szociálpszichológia kísérletekkel igyekezett feltérképezni, hogyan viselkedünk társas helyzetekben olyankor, ha kizökkenünk a megszokottból és valami szokatlannal szembesülünk. A vizsgálatok eredményein a mai napig olvasók milliói borzonganak vagy esnek egyik ámulatba a másikba.

Twin Peaks

Laura Palmer, Bob, táncoló törpe, Tuskó Lady... A kultikus Twin Peaks 30 éves.
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem