Forrás: Getty Images
1/9
Légy tisztában az érzéseikkel!

Az első és legfontosabb, hogy légy tisztában a gyerekek érzéseivel és legyél tekintettel is rájuk. Egy válás mély nyomokat tud hagyni bennük, aminek feldolgozása nem megy egyik napról a másikra. Fontos, hogy sokat beszélgessetek, hogy elmondhassák neked félelmeiket. Ha nyíltan tudtok kommunikálni egymással, te is könnyebben fel tudod majd mérni, mikor jön el a nagy hír közlésnek az ideje. De mindig tartsd észben, hogy ami neked egy új és izgalmas életszakasz kezdetét jelenti, az nekik egy végső bizonyíték arra nézve, hogy az anyukájuk és apukájuk valószínűleg sosem lesz már újra együtt. És arra is készülj fel, hogy bármennyire is tapintatosan közelíted meg a témát, benne van a pakliban, hogy elutasítók lesznek. Ez egyébként legtöbbször akkor fordul elő, ha nem telt még el elég idő a válás óta, és a gyerekek még mindig a tagadás szakaszában vannak – nem fogadták el, hogy az érzéseid az édesapjuk iránt megváltoztak.

Neked ajánlott cikkek
Kép
Híres emberek, akik beismerték, hogy visszaestek

A napokban Dax Shepard színész és példás családapa a podcastján bejelentette, hogy 16 tiszta év után újra a kelleténél több fájdalomcsillapítót szedett be. A gyógyszerfüggőség legalább olyan veszélyes tud lenni, mint az illegális szerek, és Shepardnak, úgy tűnik, sikerült a helyén kezelnie a botlást.

Kép
Hogyan jöttem össze 49 évesen az egyetemi szerelmemmel

Minden úgy alakult, mint a mesékben, pedig nyomasztó történetnek indult. Egy szép szerelmi história a 20.-21. század fordulóján – két részben.

Kép
Az utcán táncolnak az Operaház balettművészei

A tánc az egyik legjobb dolog, amit magunkért tehetünk, ráadásul bárhol, a nappalink, a házunk tetőteraszán, vagy akár az utcán is megtehetjük, akárcsak ezek a profi táncosok, akik most az utcán gyakorolnak.

Kép
Amikor beauty bloggernek áll a férjem

Az én férjem is azoknak a férfiaknak a táborát erősíti, akinek akkor van ápolva a bőre, ha én fogom magam, odamegyek és bekenem neki. Valami mást is csak akkor próbál ki, ha a régi, megszokott termékek helyett újakat adok a kezébe. Vagy teszek a fürdőszobai szekrénybe.

Kép
Melyik életkor a legnehezebb a gyerekekkel?

Óriási tévedés, ha azt hiszed, hogy a dackorszakkal egy jó időre túl vagytok a legmeredekebb hisztiken és nagyjeleneteken, amiket a gyermeked produkálni képes.

Kép
85 éves Mary Poppins, azaz Julie Andrews

Elegáns, gyönyörű asszony egészen kivételes énekhanggal. De Julie Andrews akkor sem adta fel, amikor egy műtét után elvesztette azt.

Kép
Öt éve csak alvásra használtuk a hálószobát, aztán jött a fordulópont

Sok házasságban a gyerek születése okozza a szexmentes időszakot, de Marcell és Mariann esetében nem ez volt a helyzet. Ők már huszonévesen eljutottak a mélypontra, de nem adták fel.

Kép
Chrissy Teigen és John Legend elvesztették harmadik babájukat

Chrissy Teigen pár napja kórházba került veszélyeztetett terhessége miatt, pár órája pedig szörnyű hírt osztott meg saját Instagram oldalán.

Válás után új szerelem: hogyan mutasd be a gyereknek?

Kell-e mondanunk, mennyi izgalommal jár egy új szerelem? Nincs ez másként akkor sem, ha történetesen már túl vagyunk egy házasságon és egy váláson. Csodálatos érzés újra társra találni, szerelmesnek lenni és hinni abban, hogy ismét van esélyünk a boldogságra… Már csak azt kell kitalálnunk, hogyan jelentsük be mindezt a gyerekeinknek.
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem