Forrás: Getty Images
1/3
Első lépés: Írd le, mi motivál

Mi az, amitől kipattansz az ágyból reggel? Mi táplálja benned a tüzet? Írj akármilyen hosszú (vagy rövid) listát. Ezek egyszavas tételek is lehetnek.

Ha elkészültél a listával, olvasd végig, amit leírtál és gondolkozz el az egyes pontjain. Mennyit tudsz ezekről a területekről? Például ha azt írtad, szeretsz a gyerekekkel játszani, el tudod képzelni, hogy ebből a szenvedélyedből egyszer megélhetés is lesz? Vagy ha azt írtad, „hogy a vállalkozásom átmenjen pluszosba”, egész pontosan tudod, hogy mi kell ehhez?

Neked ajánlott cikkek
VB-arany, 40 kiló mínusz, új szerelem, új ország: Korok Fatima búvár

Korok Fatima búvár nemrég világbajnok lett szabadtüdős mélymerülésben. Csak 26 éves, de megélt már egy teljes, hosszú életre való kalandot, a mondanivalója bölcs, mint egy jobbfajta hetvenévesé.

10 tipp: Hogyan aludj el 2 perc alatt?

Egyszerű ötletek, amelyek segítenek abban, hogy álmatlanul forgolódás helyett pikkpakk elaludj.

3 gyógytea, ami távol tartja az orvost

Lassan de biztosan hüvösödnek a nappalok, kezdődik az immunrendszer erősítés szezonja, egyre könnyebb bekapni valami vírust. A következő három gyógyteát érdemes már megelőzésként is napi szinten iszogatnod, hogy ne tegyen parkolópályára az influenza.

Marie Kondo-idézetek, amelyek segítenek visszanyerni az irányítást az életed fölött

„Képzeld el, hogy olyan térben élsz, amely csak örömöt sugárzó tárgyakat tartalmaz. Nem erről az életről álmodtál mindig?” (Marie Kondo)

Milyen kutyafajtákból válassz, ha magányosnak érzed magad?

Azt gondolhatnánk, hogy magány ellen bármilyen kutya jó – vagy bármilyen háziállat, ha már itt tartunk –, de ha jobban megnézzük, vannak olyan fajták, amelyek alkalmasabbak erre a célra.

A burgonyasaláta őszi változata – melegen és gazdagon

Meleg, felezett burgonya lágytojással, ropogós szalonnával, dijoni mustáros vinaigrettettel és friss kaporral. Máris izgalmasabban hangzik, mint a hagyományos majonézes változat, nem igaz?

Hogyan írj tervet a következő öt évedre, három egyszerű lépésben

Amikor egy állásinterjún vagy csak valami small talk-szerű csevegés közben megkérdezik, hol látod magad öt év múlva, mit válaszolsz? A magam részéről kicsit ingerülten szoktam fogadni az ilyen kérdéseket: még azt se tudom, hogy a jövő héten mi lesz velem, nem hogy öt év múlva! Pedig valószínűleg azért leszek ideges, mert valahol mélyen tisztában vagyok vele: a kérdés, még ha kicsit bizalmaskodó is tud lenni, valójában jogos. És megválaszolható. Csak végig kellene gondolni.
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

A KARÁCSONY GYORSAN BEKÖSZÖNT – LEPD MEG MAGAD MOST EGY ELŐFIZETÉSSEL! 10+1 (ADVENT) LAPSZÁM 7645 FT HELYETT 4590 FT.

Csak 4590 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem