Forrás: Unsplash
1/5
'Mindent vagy semmit' gondolkodásmód

Mi ez: Az embereket és a helyzeteket vagy/vagy kategóriák alapján osztod fel (például egy új kolléga vagy fantasztikus vagy unalmas, egy buli vagy a legjobb vagy a legrosszabb), és nem próbálod meg őket árnyaltabban látni. A valóságban az életünk a szürke árnyalataiban bontakozik ki.

Mit tehetsz, hogy megváltoztasd: Figyeld meg, amikor ezt csinálod. Például lehet, hogy azon kapod magad, hogy ezt gondolod: “Tökéletesnek kell lennem a táncparketten, különben úgy nézek majd ki, mint egy bohóc.” Vond kétségbe a gondolkodásmódodat azzal, hogy a két véglet közé lövöd be a szándékod: “Imádok táncolni, úgyhogy kiállok oda és megpróbálom jól érezni magam.” Aztán tégy még egy lépést előre, és legyen ebből két gondolat: “Lehet, hogy nem vagyok a parkett ördöge, az itt jelenlévő emberek többségét soha nem látom viszont” vagy “Végigtáncolok két számot, és ha még mindig cikinek érzem a dolgot, akkor megfontolom, hogy visszaüljek a helyemre.” Ha csak egy alternatívát találsz, már az is segít megtörni a hibás gondolkodásmódot, ha pedig már többet is meglátsz, az segít minden helyzetben meglátni a nüanszokat.

Neked ajánlott cikkek
Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kép
Híres emberek, akik a húsosabb csajokért vannak oda

Hollywoodról a vékony, gyönyörű nők és sármos férfiak jutnak az eszünkbe. De ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenki számára ők lennének az etalonok. A szerelem az szerelem, ami közel sem a ruhaméreten múlik.

Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Negatív gondolkodásmódok, amiket ideje száműzni

Az elménk gyakran úgy vezet tévutakra, hogy észre sem vesszük. Még jó, hogy a pszichológusok időről-időre figyelmeztetnek azokra a negatív berögződésekre, amelyek lehúznak és visszatartanak a jótól.
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem