Lelkem
Családom
Hogyan?
Szépségem
Világom
Konyhám
Vásárlás
Éva Utazó
2019. 08. 25. vasárnap Lajos
Forrás: pixabay
2/5

Isztambul, Törökország

Gyerekkoromban csomó kutyánk volt, mégis frászt kaptam, hogy Isztambulban minden utcasarkon kóbor ebek flangálnak. Kicsik, nagyok, kerekek, szögletesek, hosszúak, rövidek, gömbölyűk, laposak, tömörek, egyszóval annyifélék, mint Gombóc Artúr csokoládéi. A kávézók egyedi csomózású szőnyegein alszanak, párosával utaznak a villamoson és a zebrán feltartják a forgalmat. Mindig kikerültem őket, nem bíztam bennük, képtelen voltam felmérni, mi a szándékuk, szeretik-e az életet, amit isten adott, vagy titokban bosszút terveznek az őket páriává züllesztő emberiség ellen. Aztán a legutolsó napon történt valami. Álmosan poroszkáltunk a hajnali fényben a reptérre induló busz felé, mikor egyikük mellém szegődött. Olyan volt, mint a többi, bozontos és elhanyagolt, és ki tudja miért, de kiszúrt magának. Talán én voltam a gazdája egyik előző életében. Úgy tettem, mint aki észre sem veszi, mintha egy darab kő volna az utca káoszában. Ő meg csak jött rendületlenül, és amikor leültünk buszra várni, olyan magabiztosan állt mellettem, mint aki megtalálta a másik felét. Rideg viselkedésem sem riasztotta el, pedig direkt nem érintettem meg, és csak akkor néztem felé óvatosan, amikor elvonta a figyelmét egy-egy elsuhanó autó. Kicsit hasonlított Borzaskára, akit menekültként fogadtunk be huszonöt évvel ezelőtt. Aztán jött egy busz, felugrottunk, nem néztem semerre, amíg be nem csukódtak az ajtók. Talán megpróbált utánam szállni, nem tudom. Állt és nézett, nagyon magányosnak tűnt a pokoli forgalomban. Én meg úgy bőgtem, mint aznap, amikor a szüleim szóltak, hogy el kell altatni Borzaskát.

Neked ajánlott cikkek
A tökéletes és egyszerű otthoni pedikűr tíz lépésben

Csak mert nincs pénzed pedikűrösre, ne foszd meg a lábfejedet a kényeztetéstől!

Kamaszfiút nevelni sose lesz könnyű, hát még elvált anyaként

Ő a kamaszkor küszöbén, én a változókor elején. Félszavakból is félreértjük egymást. Érzelmi világunk ellentétesen hullámzik, mint apály és dagály. Ha nem ő hördül fel valamin, akkor én. Ha ő fázik, nekem melegem van. Ha én mennék, ő el sem indulna. Mégis, még így is kibírjuk és szeretjük egymást.

Random fotók a régi szép időkből, de egytől egyig olyan, hogy besza, behu

Ezek a képek a történelmünk olyan bugyraiba nyernek betekintést, amikről eddig fogalmunk sem volt!

A társasjáték jótékony hatása a gyerekek fejlődésére

A társasjáték többféle szempontból is pozitív hatást gyakorol a gyermekek fejlődésére. Egyrészt maga a játék típusa is serkentőleg képes hatni az agyműködésre, másrészt a szülőkkel és családtagokkal töltött közös idő egyfajta plusz örömforrást is jelent.

Straight edge: híres emberek, akiknek nem kellenek a drogok

Egy világsztár fényűző partyjára bárki szívesen benézne. Az ilyen bulikon mindenki jól érzi magát és az emberek gyakran nem csak alkoholt fogyasztanak. De vannak olyan híres emberek, akik nem isznak alkoholt, nem használnak drogokat és nem dohányoznak. Egyszóval a straight edge életmódot választották.

5 „érzékenyítő” film, amit a gyerekeim is imádtak

Bár ezek a filmek nem gyerekeknek készültek – épp ezért mindet mi is velük néztük –, semmi olyan nincs benne, amiért megbántam volna, hogy a 6 és 13 éves gyerekeim láthatták. Sőt!

Grill receptek, amik nélkül nem érhet véget a nyár

Lassan vége az augusztusnak és ilyenkor szoktunk feleszmélni, hogy ennél jobban is kihasználhattuk volna ezt az időszakot. Oké a Balatonra már valóban nem biztos, hogy eljutsz ezen a héten, de a grillszezont még kimaxolhatod a szeretteiddel.

Helló turiszt, avagy 5 rendhagyó eset, ami kizökkentett utazásaim során

A nyaralások nem mindig úgy alakulnak, ahogy elterveztük. Sőt, majdnem mindig máshogy. Öt mindennapos, a megszokott keretek közül mégis kibillentő történet következik – mind az öt velem esett meg.
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem