Lelkem
Családom
Hogyan?
Szépségem
Világom
Konyhám
Vásárlás
Éva Utazó
2019. 08. 25. vasárnap Lajos
Forrás: maxpixel.net
1/5

Boston, Egyesült Államok

„Haza akar menni, Barbara? Mert akár most rögtön felülhet egy budapesti gépre!” A hangok szigorúan koppannak, mint egy Cormac McCarthy-regényben. „Hagyja békén a telefonját és álljon a falhoz.” Megszeppenve engedelmeskedem. A határőr végzett az ügyemmel, már a következő utassal foglalkozik. Állok árván a fal mellett, és azon gondolkodom, vajon itt helyben agyonlőnek-e, vagy beérik egy szimpla földre teperéssel, mint valamelyik Cops-epizódban. Érkezik a hatóság, levisznek a pincébe, ami tele van megbilincselt emberrel és angolul nem beszélő görög vendégmunkással. Szótlanul sorsomra hagynak egy széken. Félóra múltán gyöngyöző homlokú férfi vesz kezelésbe. Nincs férjem, nincs gyerekem, sorolom boldogtalanul – egyre gondterheltebb az arca. Viszlát, Szabadság-szobor, Harvard, Vadnyugat, gondolom, és hogy ne kezdjek el dühömben sikítozni, amiért kiadtam egy csomó pénzt és a levegőben töltöttem kilenc órát teljesen feleslegesen, mert a könyörtelen bürokrácia végül mégis az utamba állt, eltervezem, hogy kiszállok Londonban és az unokatestvéremhez költözöm. Ám a gyöngyöző homlokú férfi engedélyezi, hogy megkeressem a repülőjegyet az e-mailjeim között. Ah, mondja, és megkönnyebbülten felsóhajt. Nincs kőből, őt is megviselték az előző percek izgalmai. Biztos derék nőnek látszom, aki nem akar illegálisan kitölteni egy darabka helyet ott, ahol nem látják szívesen. Ripsz-ropsz megírja a papírt, és kitárja előttem Uncle Sam képzeletbeli kapuját.

Ha az USÁ-ba mentek, ne felejtsétek kinyomtatni a repülőjegyet. A beszállókártya kevés, és úgy tűnik, nem mindenki engedi meg, hogy a telefonotokban kotorásszatok.

Neked ajánlott cikkek
A tökéletes és egyszerű otthoni pedikűr tíz lépésben

Csak mert nincs pénzed pedikűrösre, ne foszd meg a lábfejedet a kényeztetéstől!

Kamaszfiút nevelni sose lesz könnyű, hát még elvált anyaként

Ő a kamaszkor küszöbén, én a változókor elején. Félszavakból is félreértjük egymást. Érzelmi világunk ellentétesen hullámzik, mint apály és dagály. Ha nem ő hördül fel valamin, akkor én. Ha ő fázik, nekem melegem van. Ha én mennék, ő el sem indulna. Mégis, még így is kibírjuk és szeretjük egymást.

Random fotók a régi szép időkből, de egytől egyig olyan, hogy besza, behu

Ezek a képek a történelmünk olyan bugyraiba nyernek betekintést, amikről eddig fogalmunk sem volt!

A társasjáték jótékony hatása a gyerekek fejlődésére

A társasjáték többféle szempontból is pozitív hatást gyakorol a gyermekek fejlődésére. Egyrészt maga a játék típusa is serkentőleg képes hatni az agyműködésre, másrészt a szülőkkel és családtagokkal töltött közös idő egyfajta plusz örömforrást is jelent.

Straight edge: híres emberek, akiknek nem kellenek a drogok

Egy világsztár fényűző partyjára bárki szívesen benézne. Az ilyen bulikon mindenki jól érzi magát és az emberek gyakran nem csak alkoholt fogyasztanak. De vannak olyan híres emberek, akik nem isznak alkoholt, nem használnak drogokat és nem dohányoznak. Egyszóval a straight edge életmódot választották.

5 „érzékenyítő” film, amit a gyerekeim is imádtak

Bár ezek a filmek nem gyerekeknek készültek – épp ezért mindet mi is velük néztük –, semmi olyan nincs benne, amiért megbántam volna, hogy a 6 és 13 éves gyerekeim láthatták. Sőt!

Grill receptek, amik nélkül nem érhet véget a nyár

Lassan vége az augusztusnak és ilyenkor szoktunk feleszmélni, hogy ennél jobban is kihasználhattuk volna ezt az időszakot. Oké a Balatonra már valóban nem biztos, hogy eljutsz ezen a héten, de a grillszezont még kimaxolhatod a szeretteiddel.

Helló turiszt, avagy 5 rendhagyó eset, ami kizökkentett utazásaim során

A nyaralások nem mindig úgy alakulnak, ahogy elterveztük. Sőt, majdnem mindig máshogy. Öt mindennapos, a megszokott keretek közül mégis kibillentő történet következik – mind az öt velem esett meg.
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem