Forrás: Stephanie Rausser / Gallery Stock / Éva magazin
1/6

TÁBORKÉPES-E A GYEREK?

A táborozásokra is igaz, hogy a gyerkőcök nagy egyéni különbségekkel érnek, fejlődnek, így még egy tizenkét éves sem feltétlenül érett arra, hogy egy hetet távol töltsön a szüleitől. Bár óvodásoknak is szerveznek már napközis táborokat, a táborozás jellemzően az általános és középiskolásokat érinti, de az, hogy a tábor – legyen szó napközisről vagy ott alvósról – alapvetően feltöltődést jelent-e a gyerkőcnek, korántsem pusztán kor kérdése. Általánosságban elmondható, hogy 8 éves korig mindenképpen napközis táborban érdemes gondolkodni, 9–12 éves korban már szóba jöhet a bentlakásos is – amennyiben a gyerek érett rá. Ha először készültök táborozni, a következő kérdések körbejárása segíthet a döntésben:

🏕 Egyedül menne vagy testvérrel, baráttal?
🏕 A táborban főleg ismerősökkel fog találkozni, vagy ismeretlen társaságban kell boldogulnia?
🏕Barátkozós, könnyen oldódó természetű vagy inkább introvertált típus?
🏕 Fegyelmezett, szabálykövető, vagy eleven, „többemberes” gyerekről van szó?
🏕 Önálló, egyedül is boldogul a felkeléssel, lefekvéssel, étkezéssel?Az elsőként feltett kérdés azonban mégis ez legyen: akar-e egyáltalán táborozni?

Szélsőséges példa: egy visszahúzódó, új kapcsolatokat nehezen kialakító csemetének akár életre szóló traumát okozhat az, ha a mély vízbe dobják és egy „ott alvós” táborban egyedül kell részt vennie egy idegenekből álló csapatban, legyen bármilyen vonzó a tábor tematikája.

Neked ajánlott cikkek
Kép
Csak biciklizni indultam a férjemmel, de belekerekeztem a halál torkába

Nem lehet úgy élni, hogy folyton arra gondolsz, talán ez az utolsó napod. A halál az mindig csak mással történik, nem? És mégis, elég egyetlen apró baleset, hogy megértsd, ennek az egésznek tényleg bármelyik pillanatban vége szakadhat...

Kép
Tünetmentesen is fertőz a koronavírus, de sokan félreértik, mit jelent a tünetmentesség!

A ProPublica egészségügyi szakújságírója, Caroline Chen alaposan utánajárt, mit érdemes tudni a COVID-19-ről, a tünetmentes hordozókról és arról, mit tehetünk a vírus leküzdéséért. És többek között arra is felhívja a figyelmet, hogy sokan nem is tudják pontosan, mit jelent a tünetmentesség!

Kép
Napi horoszkóp szeptember 27.: a Mérlegek pihenéssel tölthetik az idejüket, a Halaknak új terveik vannak

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
6 faktor, ami növeli a ráncok megjelenését – már fiatalabb korban is

Mindenki annak örülne a legjobban, ha a ráncok csak bőven 40 felett válnának problémává, de hogy ez tényleg így legyen, tenni kell a megelőzésért! A joy.hu összeállítása.

Kép
Eljött az őszi szortírozás ideje, mutatjuk, miktől szabadulj meg még ma

Alig várom, hogy legyen pár szabad órám, amikor végre megtisztíthatom az otthonomat a felgyűlt kacatoktól.

Kép
Mikor az anyós naponta kérdezett meg, hogy terhes vagyok-e már, muszáj volt megszabadulnom tőle

Kláriék nagyon akartak gyereket. Nagyon várták már az érkezését, ők is, és a család is. De egyáltalán nem segített nekik az, hogy az anyósa minden nap megkérdezte tőle, hogy megfogant-e már az unoka?

Kép
Próbáld ki Főrdös Zé házi energiaszeletét!

A legfrissebb Runner's World címlapján Fördős Zét láthatod, aki a belső oldalakon megmutatta kedvenc futóhelyét és a legjobb Street Kitchen futókaja receptjeit. Ízelítőnek íme a házi energiaszelet:

Kép
Híres emberek, akik a rokonukkal házasodtak

Legyünk őszinték: a szívnek nem lehet parancsolni. Így voltak ezzel azok a hírességek is, akik harmad-, másod-, vagy első unokatestvérükkel, vagy épp nevelt gyerekükkel házasodtak össze.

Tábor-kisokos – 6 alapkérdés, hogy biztosan jól érezze magát a gyerek a nyári szünidőben

Hogyan lehet elosztani 4 hét szabadságot per szülő 10–12 hét vakációra per gyerek adott összegből, beleszámolva a táborozást, illetve a közösen eltöltött nyaralást úgy, hogy szemünk fénye biztonságban, tartalmasan tölthesse a vakációját? A variációs matek minden szülő kedvenc elfoglaltsága késő tavasszal és nyár elején. (Egyszülős és patchwork családoknak haladó szintet kell megugrani.)
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem