Forrás: Stephanie Rausser / Gallery Stock / Éva magazin
1/6

TÁBORKÉPES-E A GYEREK?

A táborozásokra is igaz, hogy a gyerkőcök nagy egyéni különbségekkel érnek, fejlődnek, így még egy tizenkét éves sem feltétlenül érett arra, hogy egy hetet távol töltsön a szüleitől. Bár óvodásoknak is szerveznek már napközis táborokat, a táborozás jellemzően az általános és középiskolásokat érinti, de az, hogy a tábor – legyen szó napközisről vagy ott alvósról – alapvetően feltöltődést jelent-e a gyerkőcnek, korántsem pusztán kor kérdése. Általánosságban elmondható, hogy 8 éves korig mindenképpen napközis táborban érdemes gondolkodni, 9–12 éves korban már szóba jöhet a bentlakásos is – amennyiben a gyerek érett rá. Ha először készültök táborozni, a következő kérdések körbejárása segíthet a döntésben:

🏕 Egyedül menne vagy testvérrel, baráttal?
🏕 A táborban főleg ismerősökkel fog találkozni, vagy ismeretlen társaságban kell boldogulnia?
🏕Barátkozós, könnyen oldódó természetű vagy inkább introvertált típus?
🏕 Fegyelmezett, szabálykövető, vagy eleven, „többemberes” gyerekről van szó?
🏕 Önálló, egyedül is boldogul a felkeléssel, lefekvéssel, étkezéssel?Az elsőként feltett kérdés azonban mégis ez legyen: akar-e egyáltalán táborozni?

Szélsőséges példa: egy visszahúzódó, új kapcsolatokat nehezen kialakító csemetének akár életre szóló traumát okozhat az, ha a mély vízbe dobják és egy „ott alvós” táborban egyedül kell részt vennie egy idegenekből álló csapatban, legyen bármilyen vonzó a tábor tematikája.

Neked ajánlott cikkek
"Nem szabad leülni és sírni" egy magyar háziorvosnő afrikai missziója

Dr. Jakkel Anna - Harminc éve háziorvos ugyanabban a kecskeméti rendelőben. Amikor egyre többen kérdezték, hogy „mikor mész már nyugdíjba?”, fogta magát, és elment. Nem nyugdíjba, Afrikába. Azt mondja, ez a vállalás szellemileg és lelkileg is fiatalon tartja, és jó leckéket ad munkabírásból, emberségből.

8 lófarok verzió a nyár legmelegebb napjaira

Mikor úgy érzed, az utca szaunává változott, jól jön egy kényelmes hajviselet.

Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Miért olyan nehéz hagyni kirepülni a gyerekemet?

Második élet adatik a nőnek azzal, hogy gyereke születik. Véget ér az az élete, amelyben önálló lényként tekinthetett magára. Onnantól haláláig anya lesz, csak éppen ezzel az anyasággal egyre kevesebb konkrét teendője van.

Pszichopaták a filmvásznon – miért tartjuk őket vonzónak?

Hogyan lehet szeretni egy sorozatgyilkost? Szimpatizálni egy szkizofrén páriával, akit az erőszak fűt? A forgatókönyv íról ezt is megoldják, nyilván.

Tábor-kisokos – 6 alapkérdés, hogy biztosan jól érezze magát a gyerek a nyári szünidőben

Hogyan lehet elosztani 4 hét szabadságot per szülő 10–12 hét vakációra per gyerek adott összegből, beleszámolva a táborozást, illetve a közösen eltöltött nyaralást úgy, hogy szemünk fénye biztonságban, tartalmasan tölthesse a vakációját? A variációs matek minden szülő kedvenc elfoglaltsága késő tavasszal és nyár elején. (Egyszülős és patchwork családoknak haladó szintet kell megugrani.)
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem