6 fura dolog, amit a történelem során elhitettek a nőkkel a menstruációról

menstruáció,nevetés Forrás: Youtube
Nők milliói hitték el a menstruációról szóló tévhiteket, amelyeket elolvasva nem is fogod érteni, hogyan gondolhatta úgy bárki is, hogy ezek valóságosak.

Furcsa, de érdekes, hogy azok, akik kutatták évszázadokon keresztül a női lét egyik kötelező, de nem túl közkedvelt alkotóelemét, azaz a menstruációt, ők maguk nem is tapasztalták meg személyesen, hiszen férfiak voltak. Talán épp ezért alakult ki annyi tévhit a folyamatról évszázadokon keresztül.

A menstruáció sokáig tabunak számított, de azért szájról szájra terjedtek róla a tévhitek, legendák és tények, a múlt századokban felkapott érdekességek közül a legnagyobb tévhiteken te is biztosan nevetni fogsz. Eláruljuk a legfurább kamukat menstruációval kapcsolatban, amelyeket rengetegen elhittek.

Mítosz: A menstruáció alatti szextől eldeformálódott babák születhetnek.

Azt tartották sokáig, hogy ha valaki a piros betűs napok alatt szeretkezik, teherbe esik, és fura alakú gyereke születik.

Mítosz: Ha egy nő havi vérzése alatt megfogja a boros poharat vagy a boros üveget, az italnak savanyú íze lesz.

Ezt mégis hogy találta ki bárki?

Mítosz: A menstruáló nőknek tilos dolgoznia.

Oké, ez egész ideálisan hangzik, csak épp régen azért tartották így, mert sokan úgy tudták, olyankor elrontanak mindent, és alkalmatlanok bármilyen munkára.

A lista ide kattintva folytatódik!