Fújd le a szörnyeket spricnivel: 7 trükk és varázslat gyerekekhez, amikor az észérvek nem működnek

Borítókép: Fújd le a szörnyeket spricnivel: 7 trükk és varázslat gyerekekhez, amikor az észérvek nem működnek Forrás: Pixabay
Többet viccel, mint erővel! Vesd be a humort és a varázslatot, ha el akarsz érni valamit, amit szép szóval nem tudtál.

A gyerekem kvázi fényevő. Csak az vigasztal, hogy az oviban állítólag mindent megeszik, tehát helyesbítsünk úgy, hogy szelektív fényevő. Amikor valamelyik nap megemlítette, mennyire finom volt az oviban a rakott krumpli, felcsillant a szemem, és megígértem neki, hogy hétvégén én is főzök olyat itthon. „De kolbásszal!” – kötötte még a lelkemre, én pedig természetesen a kolbászt is lehozom neki az égről.

Meg is főtt a rakott krumpli, finom is lett, tetszett is a gyereknek, ám három falat után közölte: „Mégsem eszem rakott krumplit!”

Az első reakcióm az lett volna, hogy „Na ne szórakozz velem, addig ott ülsz, amíg meg nem eszed!”, de aztán gondoltam egyet, és elmeséltem a kislányomnak, hogy a hasában lakó pocakmanók most tanácstalanul és farkaséhesen lézengenek, és kiabálnak neki felfelé, hogy „Légyszi küldj le nekünk egy-két falatot!” A pocakmanókat meg is személyesítettem, tátott szájjal vártam a meglepetésfalatokat, miközben társaimmal elváltoztatott hangon konzultáltam arról, hogy vajon legközelebb krumpli vagy tojás fog-e érkezni.

A műsor sikert aratott. Nem fogyott el az egész adag, de mintegy további tizenöt falatot sikerült levarázsolni. Annyira egyszerű, nem? Légy bohóc, vedd elő a varázspálcád: a gyerekek mágikus világképére alapozva sokkal többre jutsz, mintha racionálisan érvelnél. Persze öt óra alvás után, három munkahelyi meeting után és két délutáni különóra között én sem mindig vagyok ilyen jó fej, de igyekszem.

Körbekérdeztem az ismerőseim között, ők milyen praktikákat vetnek be, amikor el akarnak érni valamit a gyereküknél, és kiderült, hogy a szülők igencsak kreatívak tudnak lenni, ha egy kicsit elengedik a fantáziájukat.

Lapozd át galériánkat