Bevallom, képtelen vagyok lekattanni a főzős videókról

főzős videó,gasztro videó Forrás: Getty Images
Na, csak még ezt az egy pho leves-videót végignézem, amíg megfő... Valld be, téged se a szakácskönyved inspirál!

Finoman gyöngyözik a marhalábszár a krómozott, hibátlan lábosban; a trendi, hófehér konyhapult a tökéletes kupacokba halmozott hozzávalóktól roskadozik. Ugyan bőven akad köztük olyan, amit nem ismerek, mégis szinte az orromban érzem a gőzölgő illatokat. Persze hogy ott ragadok a gép előtt, amíg el nem készül az a pho leves, a Nosalty videójában legalábbis. De hát kinek van ideje szakácskönyveket bújni órákig?

Csak még ezt az egy videót megnézem, olyan kíváncsi vagyok, hogyan készíti a szárított zöldségchipset Marton Adrienn – mormolom lelkiismeretemet nyugtatgatva a sokadik „hogyan készítsünk” akármit videó bambulása után. Mert ezekre komolyan rá lehet kattanni, az ember nem is sejti, hogy mennyire.

Chips

ZÖLDSÉGCHIPS! Elhoztam Nektek a sokatok által kedvelt és népszerű zöldségchips receptjét, amit most Ti is könnyen elkészíthettek otthon. Tökéletes vendégváró, ráadásul most egy fokhagymás-snidlinges mártogatóst is készítettem mellé, hogy még izgalmasabb legyen. Próbáljátok ki Ti is!#electrolux #makelifedelicious #healthyfood #tamogatottposzt Receptért kattintsatok ide:http://martonadrienn.hu/2018/01/zoldsegchips/

Posted by My Bali on Thursday, January 11, 2018

A csokireszelékes zabpehelykeksz persze csakis a gyerekek miatt nagyon fontos, és azt is mindenképpen el kell lesnem, hogy az 5 hozzávaló bloggere, Szabó Jucus hogyan varázsolja a citromos csirkemellet brokkolis tésztával percek alatt az asztalra.

Mentségemre legyen mondva, nehéz is lenne kikerülni a főzős tartalmakat manapság, amikor azok egymást érik a népszerű közösségi oldalakon. A Facebook például ezt is nagyon trükkösen csinálja, az automatikusan elinduló, ügyes kis videók akár órákig is ott tarthatnak egy-egy népszerű gasztroblogger profilján. S nehogy valaki ráunjon, ezek általában soha nem hosszabbak pár percnél. A kanapén ülve és a telefont görgetve pedig szinte észre se vesszük, hogy ezekből a percekből szempillantás alatt hosszú órák lesznek.

De mi a titok? Jo Allison amerikai viselkedéskutató szerint a praktikum és a leegyszerűsítés. Mindössze két percben megmutatni, hogy ezt te is meg tudod csinálni. Elérhetővé tenni a lehetőséget egy olyan generáció számára, akinek már se ideje, se türelme nincs ahhoz, hogy szakácskönyveket bújjon egy-egy tutti receptért – véli a szakember. De miért is tennénk, amikor sokkal egyszerűbb megnézni egy kis videót, amiben valaki a lehető legegyszerűbben és közérthetően bemutatja, hogyan lehet finom és látványos ételeket készteni percek alatt.

Nézd meg ezt a galériát is: