Felejtsd el az avokádót: ez lesz 2018 legmenőbb gyümölcse, és mi már most imádjuk!

Borítókép: Felejtsd el az avokádót: ez lesz 2018 legmenőbb gyümölcse, és mi már most imádjuk! Forrás: Getty Images
Te szereted ezt a finomságot?

Nem tagadjuk, imádjuk az avokádót: ez a finomság nagyon egészséges, szuperjól beilleszthető a fogyókúrába, tele van vitaminokkal, csodaszép lesz tőle a bőr, és még sorolhatnánk a rengeteg pozitív hatását. Nemrég kolléganőnk ki is próbálta, mi történik, ha minden reggel avokádót eszik: tapasztalatairól be is számolt pár hete.

Az sem kérdés, hogy az avokádó nemcsak egészséges, hanem nagyon menő is: az elmúlt években igazi sztár lett az Instagrammon. Ám úgy tűnik, idén letaszítják a trónról, az új menőség ugyanis nem más, mint a

füge!

Te szereted? Szoktál egyáltalán fügét enni? Most ne csak az aszalt változatra gondolj, a nyers füge ugyanis teljesen más!

A legnagyobb, kajatrendekkel foglalkozó blogok is hatalmas jövőt jósolnak neki: 2012 óta állítólag 80 százalékkal nőtt a fügés élelmiszerek száma, a The Guardian szerint pedig az Instagram is felfedezte már ezt a finomságot.

És hogy miért is érdemes fügét enni?

A rosttartalma nagyon magas, ezért serkenti az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást, sőt, hosszú ideje libidófokozóként tartják számon...Emellett sok kalciumot, magnéziumot tartalmaz, és bővelkedik A, B1 és B2 vitaminokban is. Aszalva is rengeteg tápanyagot tartalmaz, a friss, érett fügének pedig kifejezetten magas az antioxidáns tartalma - fogyaszd bátran!