Fluffy omlett, a legmenőbb tojásétel: ezt edd, ha unod a rántottát

Borítókép: Fluffy omlett, a legmenőbb tojásétel: ezt edd, ha unod a rántottát Forrás: Nóri/Éva magazin
Az utóbbi időben a fluffy omelet – nevezzük habos omlettnek – teret hódít magának a neten és gasztrománok bendőjében. Éppen ideje volt tehát, hogy én is kipróbáljam ezt az új őrületet, megosszam veled a receptet és a tapasztalataimat.

Rántottát mindenki tud sütni, igaz? Az omlett sem lehet tehát bonyolultabb – gondolhatnánk. És milyen igazunk lenne! Valóban nem sokkal bonyolultabb, a legtöbb ember mégis valamiért rosszul készíti el. Feltehetően nem a konyhatechnológiai tudás hiánya miatt, hanem amiatt, hogy nincs meg hozzá a megfelelő receptje. Az omlett ugyanis nem attól omlett, hogy nem kell kevergetni a serpenyőben, hanem attól hogy a tojásfehérjét kemény habbá kell verni, majd összeönteni a sárgájával, hozzáadni némi lisztet, végül vajon meg kell sütni. Így készül tehát ez a tökéletes és felejthetetlen tojásos étel – legalábbis eddigi pályafutásom alatt így tudtam.

Míg bele nem futottam ebbe a habkönnyű csodába. Hallottad már valaha Antoine de Saint-Exupéry-től azt az idézetet, hogy:

A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni.
fluffy omlett,omlett,recept,tojás
Forrás: Nóri/Éva magazin
Fluffy – a tökéletes omlett

Na ez a bölcsesség pontosan igaz az omlettra!

A fluffy verzióból ugyanis most kivették a lisztet, így már csak a tojás maradt, vagyis semmit nem tudnánk már elvenni belőle, de hidd el, hozzáadni sem kell, mert ez az egytálétel bizony úgy tökéletes ahogy van!

Na, jöhet a recept?