Ennél több feldolgozott élelmiszert nem lenne szabad enni

nassolnivaló,étel Forrás: Getty Images
Időhiányban szenvedünk, így szeretjük az előre elkészített ételeket, a csomagolt, akár egészségesnek gondolt nassolnivalókat. Pedig a házi energiaszelet és a bolti között zongorázni lehet a különbséget, és a csirkefalatka sem hozza ép azt az ízélményt, amit egy otthoni rántott hús.

Természetesen vannak helyzetek, amikor nehéz kikerülni a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását. Ha viszont tudod, hogy az edzés miatt sokszor kényszerülsz ilyeneket enni, és gyakran választod a különféle géleket, energiaszeleteket, akkor hasznos, ha az élet többi területén próbálod kerülni az ilyenfajta dolgokat.

Vitathatatlan, hogy ezen ételek a legkényelmesebb opciók, viszont többek között a szívünk is az érrendszerünk is vadul tilkakozik ellenük. Az Egyesült Államokban különösen magas a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása: az Amerikai Szív Szövetség egy tavalyi tudományos ülésén megdöbbentő kutatási eredményekkel mutatta be, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek mennyire veszélyesek a szívre.

Mik azok az ultrafeldolgozott ételek?

Az ultrafeldolgozott élelmiszer kifejezés Carlos Monteiro brazil táplálkozáskutatótól származik. Ezek olyan élelmiszerek, amik különféle ipari eljárásokkal; hidrogénezéssel, extrudálással, átalakítással készülnek, és nagyon sok ízfokozót, színezéket, tartósítószert tartalmaznak.

Ha kíváncsi vagy a kutatás eredményeire, és arra, mennyi feldolgozott élelmiszert lehetne enni, kattins a Runner's World cikkére!