Miért bízza egy férfi ismeretlen nőkre a bankkártyája adatait?

féfis,findom,szex,pénz
Forrás: Getty

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hallottál már róla? Mi ez, prostitúció vagy csak egy szexuális viselkedésforma? Furcsa, szex nélküli szexfétis a financiális dominacia, azaz findom.

"Gyönyörű nőknek pénzt küldenek a gazdag férfiak, viszont nem akarnak cserébe hagyományos testi kontaktust". Mielőtt még szörnyülködni kezdenétek, elmondjuk, a dolog ennél sokkal bonyolultabb. A findom, ahogy a legtöbb fétisjáték, arról szól, hogy a férfi alárendeli magát a domináns nőnek, azaz hatalmat ad neki. És most jön a csavar: az esetek többségében a domina és az alárendelt sosem találkoznak. Minden online történik, például videocseten. A financial domination, azaz a findom afféle pénzügyi domincia, hol egyszeri fizetést jelent, hol rendszeres átutalásokat. A jómódú férfi egyszerűen átadja a jelszavai és a bankszámlái fölötti irányítást, miközben maga számára csak minimális büdzsét enged meg. Magától értetődik a kérdés: mi a vonzó ebben?

A magát alárendeltnek tartó, cash pignek, malacperselynek tartó férfi felett a domina a megrendelő javai révén gyakorolja a hatalmat. Miért is alakulhatott ki ez az őrültnek tűnő játék? És mi a különbség a szimpla kitartó-kitartott kapcsolathoz képest? Talán az lehet a magyarázat, hogy aki pénzzel méri magát, és lekorlátozza a vagyonát, az számára különösen izgalmas pszicho-játék. Mondhatjuk azt is, hogy ez a nagybetűs kapitalizmusra hangolt BDSM.

Az alárendelteknek jellemzően alacsony az önbecsülésük, nem képesek megbirkózni az elutasítással, a magánnyal, viszont a maguk módján szembe akarnak nézni a problémáikkal.

A findom kliensek általában fiatalok, nagyjából 35 év alattiak, de vannak köztük idősebbek is; akár családapák is lehetnek. A tematikus weboldalakon vagy a twitteren ismerkednek meg a dominával, ám a való életben nem találkoznak. Ha nem webkameráznak a felek, akkor elég egy hamis fotó, egy hamis identitás, egy twitter account, néhány kamu selfie és kezdődhet a játék. Már csak a bankszámlán kell figyelni a mozgásokat.

fétis,BDSM,szex,erőszak
forrás: Getty

Dominának lenni nem is olyan könnyű. Nagyra növesztett magabiztosság kell hozzá, és a begyakorolt dominaszerepnek megfelelő következetes viselkedés. Az "úrnők" többsége 25 év alatti. Sokan közülük gyakorlottak és tudják, mire kell vigyázniuk; mások nem is gondolnak bele, mibe keverhetik magukat. Mivel a weben bárki rögzíthet bármit, egy-egy felvétel akár zsarolási alap is lehet politikai és gazdasági szituációkban, így ezeknek a rögzített anyagoknak komoly feketepiaci áruk van a dark weben.

Az sem teljesen kiszámítható, hogy a malacpersely szerepét vállaló férfi mikor esik ki a szerepéből és kezdi visszakövetelni a pénzét. A findom játék nemcsak arról szól, hogy egy kapzsi kislány pénzt követel a gazdag férfitől. Az úgynevezett top-dominák évekig fejlesztik úrnő énjüket, ha el akarják érni, hogy a férfiak valóban rengeteg pénzt küldjenek nekik.

A weben megtalálni olyan történetet is, melynek során a domina, aki az egy órás webkamerás sessionért 42.000 dollárt kért, és az utalást követően nyomtalanul eltűnt az alárendelt férfi életéből. Vagyis a megállapodás ellenére nem számolt be arról, mire költötte a pénzt, így, bármily bizarrul hangzik is ez, becsapta a "malacperselyét". Pedig akár azt is mondhatjuk erre: szerencsés eset. Akadnak dominák, akik ugyanis nem érik be egy-kétszeri összeggel. Zsarolhatják a megrendelőt a privát fotóival, bizalmas információkkal, a játék sokszor átvált ún. online shamingbe, azaz az internetes megszégyenítésbe. Nem csoda, hogy a bizonytalan terepen dolgozó lányok többsége kiszáll, mielőtt igazán sok pénzt keresne. Bizony, a findom ingoványos talaj: számtalan esetben nem lehet tudni, ki manipulál kit.

Egyébként azt tudtad, hogy a legtöbben olyan randipartnert keresünk, akit a lelkünk mélyén túl jónak tartunk magunkhoz? A galériában mutatunk még néhány furcsaságot a szexszel kapcsolatban.

Nézd meg a galériánkat>10 kép
10 tudományos érdekesség a szexről
Tovább olvasok
Kép
Mi a trükk? Hogyan lesz egyformán sült a tükörtöjás sárgája és fehérje?

Nem ez az életem legfontosabb kérdése ugyan, de azért időről-időre elmerengtem rajta, miért fog ki rajtam egy egyszerű tükörtojás? Sok mindent kipróbáltam, míg végre rájöttem a tuti trükkökre.

Kép
Ezt mondja most a tudomány az idegesítő maszkviselésről

Egy friss tudományos kutatás valószínűsíti, hogy az arcmaszk viselése hozzájárul ahhoz, hogy még ha elkapjuk a koronavírust, akkor is kevesebb tünettel, vagy tünetmentesen úszhassuk meg a betegséget.

Kép
Miért is ne lehetne növényi alapú a palacsinta és a gofri?

Ez a vegán alaptészta hajdina liszttel és banánnal készül, egy kevés fahéjjal és vaníliával. Hidd el, megér egy misét!

Kép
Szoptatás a buszmegállóban és más mulatságos rajzok az anyaságról

Amikor még a vécén sincs nyugtod. Amikor hajnalban ébred, de csak hétvégén. Amikor titokban csokit eszel, nehogy észrevegye. Ismerős?

Kép
Mégis, hány különórára járjon a gyerek? És ki viszi el őt oda?

Ahogy elkezdődött a tanév, jól betábláztam a gyereket – meg magamat is. Aztán egy kicsit visszavettem. Elmesélem, miért.

Kép
Ezért olyan fontos, hogy hintázzon a gyerek!

Tudtad, hogy a hintázás sokkal több annál, mint egy remek szórakozás? Komoly fejlesztő hatással is van a kisgyermek mozgásfejlődésére, az egész idegrendszerére. A ritmusos mozgás ráadásul nyugtat és kikapcsol; lehetséges, hogy ezt keressük felnőttként is, egy hintaágyban ringatózva.

Kép
Palya Bea: „A gyászév kemény volt. De a végén újjászültem magam”

Mindig képes felállni a föltdről, a krízishelyzetekből értéket teremt. Megénekli az emberi örömöt és fájdalmat, terápiát nyújt hallgatóinak. A szeptember 24-i Éva Psziché Esten elmeséli, hogyan épült újjá a gyászfolyamat után, és miként válhatunk mi is áldozat helyett életünk hősévé.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem