Figyelnem kellett, hogy a fogyás után a bőröm ne úgy nézzen ki, mint egy szottyadt szatyor

gyomorszűkítő műtét
Forrás: Kéky Kira

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Képtelen voltam aludni a gyomorszűkítő műtét után. A nappalokat és az éjszakákat is a kanapén töltöttem, egyébként meg törpejárásban vánszorogtam a lakásban. Hát kellett ez nekem?

Akik velem tartottak az előző részben, megtudhatták, milyen átesni Magyarországon egy gyomorszűkítő műtéten, most pedig mutatom a lábadozást!

Bizony néha sziszegtem, csendben (?) káromkodtam, mert éreztem egy különösen fájdalmas pontot a hasamban, ami miatt aludni sem voltam képes (egy darabig).
Jobb híján az ülve alvás maradt opció, egészen addig, míg ezt a farokcsontom és a 4 macskánk is engedélyezte számomra.

Előbbi fáj, utóbbiak pihe-puha (hiszen majdnem 100 kilós voltam!) párnaként tekintettek rám. Nem elég, hogy a lehető legönzőbb módon nyúltak el rajtam, hogy mozdulni sem tudjak, a lábamra, a mellkasomra, a nyakam mellé, még fel is voltak háborodva, ha megpróbáltam úgy helyezkedni, hogy ne haljon el a vérkeringés a lábamban és lehetőleg légcserélni is képes legyek – a fülemen kívül legalább az orromon.

De persze megtanultam azt is, hogy inkább befogjam az orrom, ha tüsszenteni támadt kedvem (a fenét támad kedve az embernek ilyesmire, nem szagolgatok én tubákot!), és vígjátékot sem volt szabad néznem unalmas óráimban – az oka kiderül a videómból, melyen (a kamerával tüntetőleg háttal) Áfonya cicánk is szerepel.

Mi kerülhet bele egy másfél decis, titánkapcsokkal megtűzdelt csőgyomorba?

Mire volt szükségem ahhoz, hogy a gyors fogyás alatt se nézzen ki a bőröm úgy, mint egy szottyadt szatyor? Ezt is elmesélem a videós blogbejegyzésben, amit 2 éve készítettem. Az akkori 100 kiló helyett most már csupán 62 kiló vagyok és ezt a súlyt már bő fél éve tartom, és igyekszem inspirálni az elhízásuk miatt már csak a műtétben bízókat a Facebook oldalamon. https://www.facebook.com/sleevemutottek/

A cikk szerzője Kéky Kira, 46 éves egészségügyi újságíró. 2018 nyarán végezték el rajta a gyomorszűkítő műtétet. A beavatkozás után másfél év alatt fogyott le a megcélzott súlyra. Történetét azért vállalta fel, hogy segítsen vele azoknak, akik hozzá hasonlóan az egészségük rovására híznak (és fogynak) éveken át, és akiknél a sleeve műtét elvégzése orvosilag is indokoltnak bizonyul. A beavatkozás a veszélyes tartományba eső testtömegindex esetében megfontolandó, 40-es BMI felett társbetegségek nélkül, 35-ös MBI felett csak társbetegségek megléte esetén végzik el.

Tovább olvasok
Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem