A férjem egy éjjel nem jött haza

Szomorúság,eltűnés
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Edina felhívta a rendőrséget és a kórházat, de a férfi nem volt sehol. Hogy volt? Elmeséli.

Tamás és én boldogtalan házasságban éltünk. Noha könnyű volt őt démonizálni emiatt, azóta rájöttem, hogy ugyanolyan nyomorult volt, mint én, bár nagyon különböző okokból. Az estéit gyakran töltötte bárokban vagy a motorján száguldozva, miközben én az egész éjszakát átvirrasztottam, sírtam és remegtem arra várva, hogy visszatérjen - vagy imádkoztam, hogy ne térjen. Ha elküldhetnék egy üzenetet valami időkapun keresztül annak a zokogó huszonnégy éves lánynak, azt írnám bele: ahelyett, hogy sírsz, csomagold össze a cuccaidat, és húzz el a házból, mielőtt Tamás hazajön.

Mindig ittasan érkezett meg, bűzlött a piától, a cigitől, a kocsmaszagtól. Kiabált, dobálta a tárgyakat, rugdosta a falat, majd miután kitombolta magát, készített egy piritóst, és az ágyra, a kanapéra, vagy a padlóra hanyatlott – mikor hova, az állapotától függően.

Aztán egy éjjel nem jött haza. Nem volt szokatlan, hogy üres a ház, amikor az első fénycsíkok megvilágítják az eget, gyakran délelőttig kimaradt, szóval ez alig adott okot aggodalomra (dühre annál inkább). De amikor hazaértem a munkából, és még mindig nem volt nyoma, aggódni kezdtem.

Aztán eljött a vacsoraidő, és Tamás nem érkezett meg. A lakás természetellenesen csendes volt. Egyetlen ajtót sem csaptak be. Nem zizegett a számítógép. Nem volt kiabálás. Nem repültek a csészék. Minden békés volt. És néma.

Örülnöm kellett volna, de nem voltam hozzászokva a békéhez és a csendhez. A káoszt ismertem egyedül. Feltárcsáztam a 112-t. Amikor elmagyaráztam a helyzetet, a diszpécser ingerült lett. Túl kevés idő telt el egyelőre, nem akart ezzel foglalkozni. Azt javasolta, hívjam fel a helyi kórházat. Talán a férjem eszméletlenül fekszik valahol. Vagy lehet, hogy halott, és nem tudják azonosítani. Hívtam a kórházat. Sírva vázoltam a szolgálatban lévő asszisztensnek a helyzetet, aki biztosított róla, hogy náluk nincs egy eszméletlen férfi sem, akit nem tudtak azonosítani. A többi kórház ugyanezt mondta.Ezután felhívtam a legjobb barátját. Szembe kellett néznem a lehetőséggel, hogy Tamás valaki másnál töltötte az éjszakát. Ha szerencsém van, csak a haverjánál, aki ugyanannyira szerette az italt és az éjszakát, mint ő.

Gergő eleinte nem akart beszélni, de amikor meghallotta, hogy milyen állapotban vagyok, nem falazott tovább.

Odamegyek, és megmondom neki, hogy menjen haza, mondta. Oké, kösz, mondtam, és nem faggattam tovább. A férjem egy óra múlva jött meg. Áradt belőle a pacsuliszag. Leült a díványra, és bután nézett rám a többnapos borostája mögül.-Hol voltál? – végül csak megkérdeztem.-Közöd? –mordult rám, mintha nem a felesége lennék, hanem egy kíváncsiskodó az utcáról. Aztán végigmért.

– Valaha jó bőr voltál. De nézz magadra most. 10 kiló plusz, szakadt ruhák, citromfej. Bottal nem bírnálak megpiszkálni. Ha egy férfi nem kapja meg, ami jár neki, hát megkeresi máshol.

Elállt a lélegzetem. Miközben én nem aludtam, halálra aggódtam magam és végighívtam az összes kórházat, ő egy nőnél töltötte az éjszakát, és ezt ráadásul úgy dörgöli a képembe, mintha én lennék a rém kettőnk közül. Két hónappal később faképnél hagytam. Egy év múlva elváltunk. Tíz év múlva hallottam, hogy meghalt. Nem változtatott semmin. Csak egy incifinci bűntudatot éreztem. Senkit nem lehet megmenteni.Pontosan soha nem tudtam meg, hol volt akkor éjszaka. Azt egy kicsit bánom, hogy nem kérdeztem meg tőle, amikor a válás után évekkel ismét szóba álltunk egymással. Ha tudnám, talán minden éjszaka egy órával többet tudnék aludni.

Elvált férfiak a házasságuk végéről:

Nézd meg a galériánkat>7 kép
Elvált férfiak vallottak a házasságuk végéről
Tovább olvasok
Kép
Napi 1000 új koronavírus-fertőzött van és bakker nem veszik fel a maszkot...

Három példát hoztam, csupán erről a hetünkről, emberek, de leginkább (sajnos) szülők maszkviselési szokásairól, ami egyszerűen tökre kiakasztott. Mert hogy az leginkább nem létezik.

Kép
Boldog születésnapot nekem is! Ma tízéves a kislányom

Éppen most fizettem ki a kislányom születésnapi tortáját. A küldetés sikerült, elintéztem: „rekettyést” kért a tetejére. Amikor elmondta, meghűlt bennem a vér, hogy mi a jóisten ez, de aztán rájöttem: túl sokat nézi a Monty Pythont. A Gyalog galoppban kér rekettyést a háromfejű lovag, hogy átengedje Arthur királyékat az erdőn.

Kép
„Az összesküvés-elméleteket a hatalom terjeszti, ami példátlan"

A politikával, a szexszel, a technológiával vagy a nőkkel kapcsolatos összeesküvés-elméletek sok mindent elárulnak egy társadalom állapotáról – írja a BBC. – És segítenek is abban, hogy orvosolhassuk a problémákat.

Kép
„Tizenöt voltam, és várandós." Timi igaz – és boldog – története

Timi 13 évesen ismerte meg szerelmét, 16 évesen szülte meg első gyermeküket. Mindezt a környezete akarata ellenére. Megbánta? Egy percig sem! 24 évesen boldogabb, mint valaha, hiszen van egy gyönyörű családja és előtte az egész élet!

Kép
Hackeld meg az agyad és élj boldogabb életet

A Google naptárjában félórás pontossággal osztja be az idejét, majd a nap végén a valósághoz igazítja a korábbi terveit. Így előrefelé tervez, visszatekintve naplót ír. Színkódokkal különbözteti meg a munkát, a jövőbe való befektetést, a társasági életet, az énidőt. Mégsem feszes és görcsös, sőt, lazán mond jó dolgokat. Az Éva Psziché Est vendége lesz szeptember 24-én Molnár Ádám szoftver architekt, boldogságkutató.

Kép
Egy nő és három férfi: szerelmi négyszög, sok röhögéssel a Radnótiban

A Radnóti színház új darabjától épp azt kapja a néző, amire ezekben a bizonytalan napokban szüksége van: felhőtlen szórakozást. A Csapodárok klasszikus commedia dell’arte, 21. századi átiratban.

Kép
Kislánykoromban senki sem szólt, hogy ennyi fájdalmat hoz az élet – még szerencse

Amikor kicsi voltam, nem gondoltam volna, hogy az élet ennyi fordulatot, veszteséget és fájdalmat hozhat. De nem volt más választásom, mint belekezdeni. Az viszont rajtam áll, hogy felállok-e, és hogyan a hullámvölgyekből.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem