A legjobb dekorációs ötletek farsangra

Borítókép: A legjobb dekorációs ötletek farsangra Forrás: getty images
Farsangi dekorációt készítenél? Most számtalan klassz ötletet hoztunk hozzá!

Hamarosan itt a farsangi időszak és ilyenkor nemcsak a gyerekek, hanem a kreatív ötleteket kedvelő szüleik is kicsit lázba jönnek. A jelmezek kitalálásán és kivitelezésén túl ilyenkor leginkább a dekoráción van a hangsúly, hiszen akár otthon szervezünk farsangi partit a gyerkőcöknek, akár az óvodába, iskolába ígértünk saját kezűleg készített dekorációt, nyugodtan elengedhetjük a fantáziánkat.

Egy tanterem díszítésénél általában az is szempont, hogy minél költséghatékonyabbak legyünk, illetve az is, hogy akár a gyerekeket is bevonjuk a különböző díszek, faldíszek, függők készítésébe. Sokan választják ezért a krepp papírból készülő dekorációkat farsangra, hiszen a hozzávalók viszonylag olcsónak mondhatók és a kicsik is könnyen tudnak velük dolgozni. A színes díszek legtöbbször az ablakra, ajtóra kerülnek fel, de nem ritka a nagy méretűre tervezett faldísz sem a farsangi buliban.

Forrás: pinterest
Akár még a változatos mintákban kapható falimatricák is szóba jöhetnek. Ha azonban sima papírt ragasztasz a falra, ajánljuk a gyurmaragasztót.

Szerencsére az interneten rengeteg ötlet közül szemezgethetünk akár célirányosan is, ha bevonjuk a gyerkőcöket és kikérdezzük őket, nekik milyen stílusú dekorációs holmik tetszenének a legjobban. Meglepő, hogy hány oldalon találunk ingyenesen letölthető sablonokat is, amelyek remekül illeszkedhetnek a dekoráció témájához, amennyiben van ilyen. Egy jó példa: a farsnagi bálunk témája az állatok vagy mondjuk a dzsungel, így a tanterem díszletét is ennek fényében találjuk ki, a gyerekeknek pedig állatos maszkokat készítünk nyomtatható sablonok alapján.

Most számos klassz ötletet gyűjtöttünk egy csokorba, amit bárki saját kezűleg is könnyen elkészíthet, bízunk benne, hogy ti is velünk együtt inspirálódtok a most következő képekből!

Érdemes bizonyos színeket összeválogatva, azokat váltogatva készíteni a dekorációt. A selyempapír is az egyik legkedveltebb alapanyag manapság, amely szinte bármely papírboltban kapható.

Forrás: pinterest

Vessétek be a hajtogatást! Némi színes papírból remek függő dekorációk készíthetők egy kis madzag hozzáadásával. Minél apróbbak és minél több van belőlük, annál jobban mutatnak a nagyobb terekben is.

Forrás: pinterest

Talán még nem gondoltál rá azelőtt, hogy akár a tortapapírt is lehet kreatívan hasznosítani. Már szinte mindenhol kapható belőle színes verzió is, csempészd bele azt is a dekorációba!

Forrás: pinterest

Nagy örömünkre a krepp papír sosem megy ki a divatból, főleg hogy rengeteg színárnyalatban pompázik. Hajtogassatok jó hosszú "harmonikát" és fűzzétek fel a falra.

Forrás: pinterest

Csak kreatívan! Nézz szét a környezetedben, hogy miből is tudnál dolgozni! Hidd el, kincsekre lelsz majd, olyanokra, mint például ezek az úszást segítő szivacsok, amelyekből ideiglenesen remek táltos paripák készültek.

Forrás: pinterest

Van egy nagyméretű lyukasztó géped? Szerezz be egyet és a következő dekorprojektnél sem fogod megbánni! Ehhez a díszhez csak cérna vagy madzag kell, no meg némi pillanatragasztó.

Forrás: pinterest

Egyszerűt és gyorsat! Keress könnyen elkészíthető ötleteket, amelyekkel nem kell sokáig pepecselni! Így akár egy délután vagy este alatt elkészülhetsz az összes dísszel!

Forrás: pinterest

Keress szuper sablonokat, amiket kinyomtathat, kivághatsz és már kész is az álarc! Tipp: nyomtasd keményebb papírra színes nyomtatóval, két oldalt lyukasztóval szúrd át és köss rá laza gumit, hogy fenn maradjon a kis kobakokon!

Forrás: pinterest
Ezen az oldalon például remek sablonokat találsz, amit ingyen le tudsz tölteni!

A girland az egyik leglátványosabb dekorációs elem, akár ablakra, ajtóra, falra vagy két fix pont közé a levegőbe jógatod. Minél színesebb, annál jobb, és ez is pikk-pakk elkészülhet, ha a kicsikkel együtt vagdossátok, ragasztjátok.

Forrás: pinterest

Menő a "dombormű"! Vagyis rendkívül látványos, ha olyan faldíszt választotok, amelyek kicsit 3D-s hatást érnek el a falon. Csinálhatjátok egyszerű lampionok felhasználásával is.

Forrás: pinterest

Akár készen veszed a selyempapírból készült gömböket, akár magad készíted, ne feledkezz meg a sokoldalúságukról! A labdák nemcsak lógatva mutatnak jól, hanem akár virágnak álcázva is kedves hatást érhetsz el velük. Csak a kreativitásodon múlik!

Forrás: pinterest

Néhány cikk az evamagazin.hu oldalon, amely érdekelhet a farsang témájában: inspirációk, ötletek, fotók, jelmezek

Olvasd el ezt is: egyszerű farsangi szettek!