Family wellness – új fogalom született

Borítókép: Family wellness – új fogalom született
A téli hónapokban ki ne vágyna egy stresszoldó wellness programra, bugyogó meleg vízzel, lazító masszázzsal, finom és egészséges fogásokkal és nagy alvásokkal. Persze, hogy mindenki! Legfőképp azok a megfáradt anyukák és apukák, akik miután az ünnepek alatt csak sütöttek, főztek, ajándékot csomagoltak, gyerekprogramokat szervezetek, szünetre feladott házi feladatokat javítottak, pihenés helyett még február elején is az utolsó tűleveleket szedegetik össze a szőnyegből! De lehet pihentető egy wellness program, ha utazik az egész család?

A válaszunk IGEN!

Hazánk egyik legnagyobb családbarát wellness resortja az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő összeszedte a legfőbb szempontokat, amelyeket egy családi - FAMILY WELLNESS program szervezésénél érdemes figyelembe venni, ahhoz, hogy mindenki feltöltődve jöjjön haza!

Távolság

Egy pár napos, hétvégés programnál fontos szempont, hogy ne kelljen sokat utazni. Jó, ha olyan helyet választunk, ami relatíve gyorsan és könnyen megközelíthető. Így sokkal több időnk marad a pihenésre.

Wellness lehetőségek

Ma már szinte mindenre rámondják, hogy wellness, de mit jelent valójában? A wellness eredetileg személyre szabott egészségmegőrző programokat takar. Így, aki wellness szállodába megy, jellemzően ezt azért teszi, hogy megszabaduljon a mindennapos stressztől, az úszás, masszázs, sport és egyéb feltöltő tevékenység által. Ezért érdemes alaposan utánanézni, hogy egy szálloda wellness kínálat valójában mit takar: egy kacsaúsztatót az alagsorban, vagy professzionális wellness- és fitnesz központot szakemberekkel.

Családi szoba

A szállodai szobák mérete eltérő lehet, de 1-2 pótágy berakása után már szinte mindegyik élhetetlen, arról nem is beszélve, hogy amikor a kicsi már aludna, mi felnőttek még nem biztos, hogy sötétben és csendben akarunk ülni. Praktikusak az összenyitható családi szobák, illetve a jól felszerelt, akár 2-3 szobás családi apartmanok, ahol mindenki a saját ritmusa szerint pihenhet.

Korosztályhoz igazított programkínálat

Az odáig rendben, hogy megtaláltuk a kedvenc masszázs fajtánkat és kedvenc szaunaszeánszunkat, de mi lesz a gyerekekkel?! Ha erre nem találunk külön információt a szálloda weboldalán, akkor érdemes foglalás előtt leegyeztetni, hogy az adott hely mennyiben felel meg egy óvodáskorú és/vagy egy kamasz gyerek igényeinek. Nagyon jó, ha van gyerekmedence, de mit kezdjen benne például egy örökmozgó kiskamasz, akinek, a hasáig sem ér a víz. A vizes programokon kívül van e más lehetőség, pl. szárazföldi játszóház, animációs foglalkozások, sport lehetőségek. Nincs annál felemelőbb párkapcsolati terápia, mint, amikor végre apa és anya együtt szaunázhat, mehet el masszázsra és nem kell beosztást készíteni, hogy mikor ki vigyáz a gyerekekre, mert ezt a jólképzett animátorok a legnagyobb örömmel megteszik helyettük.

A gyerek mindig éhes…

A családi hétvégék egyik rémálma, hogy a gyerekek általában mindig akkor éhesek, amikor éppen vége a reggelinek, vagy még messze van az ebéd. Persze azt is minden szülő jól ismeri, hogy bár dinó szeletet és sültkrumplit kért a gyerek, mire kihozzák az ételt, neki már spagetti kell. És akkor még nem beszéltünk a ma már minden negyedik gyereket érintő étel intoleranciáról, egyedi igényekről. Ezért is fontos, hogy félpanziós ellátást is választhassunk egészséges és bőséges kínálattal, feltüntetett összetevőkkel, illetve lehetőségünk legyen a nap bármely szakában enni vagy enni a szállodán belül.

TIPP

HELLO WINTER - 2+1 éjszaka ajándék!

Ismerje meg a csodálatos Budapest téli arcát és szívja magába a nyár hangulatát az Aquaworldben!

Foglaljon 2019. február 28-ig egy standard szobát és a 2 éjszaka mellé a 3-at ajándékba adjuk. Ezen kívül az elutazás napján egész nap térítésmentesen élvezhetik az Aquaworld élményfürdőt, az Oriental SPA wellness részlegét, a Bongo Kids Club játszóházat. Naponta több alkalommal ingyenes buszjárat közlekedik a Hősök terére!

www.aquaworldresort.hu