Fájó ízület, töredezett haj? Szilíciumhiány is lehet az oka

Borítókép: Fájó ízület, töredezett haj? Szilíciumhiány is lehet az oka
Erős csontok, rugalmas ízületek, ragyogó́ bőr. Hogy mi a közös bennük? A szilícium. Itt az ideje, hogy jobban megismerkedjünk ezzel a nélkülözhetetlen nyomelemmel, amelynek hiánya egyszerűen felismerhető! A lista hosszú, érdemes végig olvasni, hogy miért elengedhetetlen a megfelelő napi szilíciumbevitel.

Mindannyian aggódunk így-vagy úgy az öregedés miatt. Ki a bőrét félti, ki a haját és igyekszünk megóvni az egészségünket. Épp ezért odafigyelünk az életmódunkra, sportolunk, egészségesen táplálkozunk, különféle készítményekkel ápoljuk bőrünket, hajunkat. Rengeteg információval találkozunk mindennapjaink során, melyek arra figyelmeztetnek, hogy milyen vitaminokkal óvjuk egészségünket, szépségünket. A nyomelemekről viszont korántsem hallani annyit, mint a vitaminok szükségességéről. Pedig fontos erről beszélnünk, mert szerepük ugyanakkora, mint a vitaminoké. A szilíciumot külön ki kell emelnünk, mert sokan nem tudják, milyen jelentős funkciókat lát el szervezetünkben.

Nélkülözhetetlen nyomelem

A szilícium létfontosságú nyomelem, nélkülözhetetlen

  • az erős csontokhoz
  • a rugalmas ízületekhez
  • a bőr ragyogásához

A szilícium hiányában szervezetünkben nem hasznosul megfelelően a D-vitamin, a kalcium és a glükózamin. Mivel a kötőszövetünk felépítésében vállal óriási szerepet, ezért hiánya a szervezet egész területére hatással van.

Ha kevés van belőle

A kor előrehaladtával csökken a szervezetben található szilícium mennyisége, 40 éves kor fölött már különösen fontos odafigyelnünk a szilícium pótlására, mert az emberi testnek napi közel 17-40 mg szilíciumbevitelre van szüksége.

Sok-sok tünettel jelzi a szervezetünknek, ha csökken a szilícium szintje:

  • rossz vérkeringés
  • ízületi gyulladás, ízületi fájdalom
  • lassú sebgyógyulás
  • ráncok megjelenése
  • bőrszárazság
  • fénytelen körmök
  • gyenge, töredezett, elvékonyodott haj
  • csontritkulás
  • elkezdődik az elkerülhetetlen

A szervezetünk nagyon megsínyli, ha tartósan nem jut elegendő̋ szilíciumhoz: a bőr hamarabb ráncosodik, az ínszalagok meglazulnak, az érelmeszesedés folyamata felgyorsul, a csontritkulás kockázata növekszik, a sebek és égési sérülések lassabban gyógyulnak, kevésbé́ leszünk védettek a fertőzésekkel szemben, de a szív és az érrendszer, az anyagcsere, az idegrendszer, valamint a csontozat és az izomzat egészséges működése is veszélybe kerül.

A szilícium a hosszú távú aktív egészségmegőrzés és vitalitás, valamint az öregedési folyamatok késleltetésének fontos anyaga. A Flexipure Original bioaktivált szilíciumot és csalánt tartalmazó́ étrendkiegészítő elősegíti a kollagénszintézist, erősíti az immunrendszert és hozzájárul a vitalitás megőrzéséhez.

De arra az esetre is létezik gyorssegély, ha már a térdünkben, vállunkban, könyökünkben érezzük a szilíciumhiány miatt jelentkező̋ ízületi fájdalmakat. A Flexipure Instant géllel lokálisan csillapíthatjuk a fájdalmat és a gyulladást – praktikus roll-on adagolófejének köszönhetően kényelmesen vihetjük fel a sajgó́ területekre.

A Flexipure termékcsalád forgalmazója a Ceumed Kft. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és egészséges életmódot. További információ: https://flexipure.eu/hu/