A magzati genetikai vizsgálat, amiről el se hiszed, hogy itthon készül

Borítókép: A magzati genetikai vizsgálat, amiről el se hiszed, hogy itthon készül
Magyarországi laboratóriumban vizsgálják az anyai vérben keringő magzati DNS-eket a fejlődési rendellenességek kiszűrésére.

A PrenaTest® az első és egyetlen olyan magzati genetikai vizsgálat, amely hazai genetikai laboratóriumban készül el. A PrenaTest® a legkorszerűbb technológiát kínálja, és pontos információt ad a magzati kromoszóma-rendellenességek előfordulására.

A vizsgálati módszer azon alapul, hogy a terhesség során a magzat testi sejtjeivel genetikailag azonos méhlepényi sejtekből származó DNS darabkák kikerülnek az anya vérébe és jelentős mennyiségben vannak ott jelen. Ezzel a korszerű genetikai szűrőmódszerrel lehetséges ezeket a DNS darabok szerkezetét leolvasni és a magzat kromoszóma-szerkezetét megismerni. Ezáltal az egyszerű és kockázatmentes anyai vérvételen alapuló, non-invazív vizsgálattal már a várandósság 9. hetétől nagy pontossággal kimutathatók a magzati kromoszóma-rendellenességek.

A Magyarországon elsőként bevezetett non-invazív, kockázatmentes genetikai vizsgálat, a PrenaTest® a New Era Genetics budapesti laboratóriumában kerül elvégzésre. A vizsgálat az ország minden magzati diagnosztikai központjában igényelhető, és a kismama gondozó orvosa közvetlen kapcsolatban lehet a vizsgálatot végző, laboratórium munkatársaival, konzultálhat annak eredményét, illetve az esetleges további lépéseket illetően. A PrenaTest® program orvosszakmai vezetője, Dr. Tidrenczel Zsolt klinikai genetikus személyesen veszi fel a kapcsolatot és nyújt szakmai segítséget azon páciensek orvosaival, akiknél a teszteredménye alapján további vizsgálatok szükségesek.

A PrenaTest® a magzati diagnosztika terén a legkorszerűbb technológiát és szakmai hátterével a megbízhatóságot jelenti a kismamák és a gondozó orvosaik számára.