Ezt teszi az emberrel az Alzheimer: egy lány az édesanyja horgolásain keresztül mutatja be a szomorú folyamatot

Borítókép: Ezt teszi az emberrel az Alzheimer: egy lány az édesanyja horgolásain keresztül mutatja be a szomorú folyamatot Forrás: boredpanda.com
Mindenkinek azt kívánjuk, hogy sose kelljen végignéznie egy szerette leépülését.

Egy 34 éves Reddit-felhasználó a napokban igazán szívszorító képet osztott meg a közösségi oldal olvasóközönségével. Az édesanyja 14 horgolásos munkáját tette egymás mellé és fotózta le, azt szemléltetve, mennyit romlott az anyukája állapota mindössze két év alatt, azt követően hogy megállapították nála az Alzheimer-kórt. A négyzet és kör alakú horgolások jól példázzák azt a lassú, elhúzódó folyamatot, amely alatt a betegség fokozatosan leépíti és fakulni hagyja a különböző képességeket.

Az Alzheimer-kór a gondolkodás és a kognitív funkciók beszűkülésével, magatartásváltozással, demenciával (elbutulás) és gyors leépüléssel jár együtt. Diagnózisát általában már egy komolyabb fázisban állítják fel, ugyanis külső szemmel nem könnyű azonosítani a jellegzetességeit, a beteg maga pedig sokszor titkolni próbálja a tüneteket, még ha fel is ismeri, hogy valami gond van.

Forrás: boredpanda.com