8 élelmiszer, amit kerülj el a laposabb has érdekében

étel,egészség Forrás: Getty Images
Ha te is laposabb hasat szeretnél, most jól figyelj! Nem csak a diéta vagy az edzés jelenthet megoldást.

Számtalan nőt és férfit foglalkoztat folyton a kérdés: hogyan lehet laposabb hasam? Hogyha fogyni szeretnénk rögtön diétákra és az edzőteremre gondolunk. Pedig hogyha jobban odafigyelünk a testünk jelzéseire és tudatosabban étkezünk könnyen elérhetjük a kívánt célt.

A puffadás egy teljesen természetes folyamat, amivel mindannyian találkoztunk már. De van, hogy teltségérzet és a felfúvódás folyamatossá válik és ez nem csak a közérzetünkre van negatív hatással, de a hasunk térfogata is megnő és nem tudjuk felhúzni a megszokott farmerünket.

Ilyenkor érdemes átgondolni az étrendünket, mert néhány élelmiszer kizárásával gyorsan érhetünk el nagy változást. A puffadás gyakori okozói az úgynevezett FODMAP ételek. Az ilyen ételek rövid láncú szénhidrátokat tartalmaznak, amiket sokan nem képesek megemészteni. Ez hasfájáshoz, puffadáshoz vezethet és hosszútávon akár komolyabb emésztőrendszeri zavarokat is okozhat. Leggyakrabban a fruktóz és a laktóz tartalmú ételek okoznak puffadást, de számos más ételben is előfordulnak a rövid-láncú szénhidrátok. Most összeszedtünk 8 olyan élelmiszert, amit érdemes elkerülnie annak, aki puffadással küzd.

A galériánkban mutatjuk az ételeket, amiket kerülj el, ha puffadással küzdesz!