Ezt idd meg gyorsan, ha túl sokat ettél! – 3 ital, ami azonnal segít

Borítókép: Ezt idd meg gyorsan, ha túl sokat ettél! – 3 ital, ami azonnal segít Forrás: Getty Images
Közelednek az ünnepek és velük a nagy evészetek. A legjobb, ha még étkezés előtt fogyasztod ezeket az italokat!

Ugye milyen rossz érzés tud lenni, ha véletlenül túletted magad, esetleg valami olyan finomságot fogyasztottál, ami hirtelen megülte a gyomrod? Ez bizony sajnos bármikor előfordulhat, de hamarosan beköszönt az ünnepi időszak, amikor is jó eséllyel még több nehéz ételt fogyasztunk majd. Akinek nagyon érzékeny a gyomra, annak már biztosan megvannak a jól bejáratott módszerei a kellemetlen érzet elmulasztására – ők talán épp ezért jobban oda is figyelnek a választásukra. Ha megkérdeznéd őket, szinte biztos, hogy 5 emberből 3 valamilyen gyógyszertári készítményt ajánlana neked azonnali beszerzésre.

Ha azonban nem olyan nagy a gond, hogy rögvest futni kelljen a patikába, szerencsés esetben van otthon a most követekező italokból (vagy összetevőikből), amelyek felhöpintve hamar enyhülést hozhatnak a gyomrodnak.

Forrás: GettyImages

1)) Szódabikarbóna szódával

3 dl szódához vagy szénsavas ásványvízhez tegyél egy púpozott teáskanál szódabikarbónát. Jól keverd el benne, és amíg pezseg, gyorsan idd is meg! A szódabikarbóna valóságos csodaszer, és nem mellesleg a legtöbb enyhe gyomorégés, puffadás elleni készítményben használják. Tipp: ha túl íztelennek találod, cseppents bele egy kevéske szörpöt!

2)) Jéghideg kóla

Ez most nem a reklám helye, hiszen a kellemetlen állapotra majdhogynem bármelyik gyártó terméke megteszi. Két dolog fontos mindössze: hogy legyen benne szénszav és hogy lehetőleg hideg legyen. Igyál egy pohárral, akár már a nehéz étel fogyasztása közben, és meglátod, kutyabajod sem lesz utána!

Forrás: GettyImages

3)) Citromos szóda

A lehető legegyszerűbb gyógyír, igaz, tényleg csak az enyhébb teltségérzeten segít. Egy fél citrom levél facsard bele 3 dl szódába vagy szénsavas vízbe, ha nem elég hideg, tegyél bele két jégkockát és hidegen fogyaszd!

A szénsav elősegíti az emésztés beindulását, amelynek hatására gázok szabadulnak fel a szervezetünkben és enyhülnek a panaszaink.

Galériánkban 5 karácsonyi italt mutatunk