Ezt bírd ki könnyek nélkül: Little Boy Blue, egy szívfacsaró igaz történet

sorozat,ajánló,addiktiv,little boy blue Forrás: Little Boy Blue/youtube
Még nem vagyok anya, de könnyen megérintenek a családi drámák. Azt hiszem az első rész feléig bírtam könnyek nélkül és a történet végéig nem sikerült feloldanom azt a feszültséget, amit az első pillanatoktól hintettek végig a négy részen át. Biztosan nem vagyok egyedül az érzéssel, amikor valami szörnyűt látok a képkockákon, veszek egy mély levegőt és tudatosítom magamban: ez csak egy film.

Az addiktiv.hu cikke.

Kitaláció. És ezzel jó eséllyel meg is nyugszom. A gond az, hogy a Little Boy Blue esetében nem tudjuk ezzel áltatni magunkat, hiszen a sorozat egy igazi tragédiát dolgoz fel, amitől igazán fájdalmas lesz az egész.

A történetről

A sztori dióhéjban: a sorozatban egy 2007-ben Liverpoolban történt lövöldözésnek lehetünk a tanúi, aminek egy ártatlan 11 éves kisfiú lett az áldozata. A történet az ő gyilkosságát feldolgozó nyomozást és a család gyászát mutatja be.

Mi a sorozat ereje?

  • Sokszor leírtuk már, mennyire szeretjük a mini-sorozatokat. Több, mint egy film, nem siet, alapos, okosan bontakozik, mégsem fordul át egy méltatlanul elnyújtott, részletekbe feledkező történetbe.

  • A Little Boy Blue négy részre építkezik, így tökéletesen alkalmas arra, hogy kisebb kihagyásokkal fenntartsa a figyelmet. A sorozat egy erős bűnügyi dráma, így a tragédián túl a nyomozás részleteibe is betekintést nyerhetünk.A Little Boy Blue másik nagy ereje az a hangulat, amitől sírni/ordítani lenne kedvünk, de minimum gombócot érzünk a torkunkban. A képi világ is erre erősít, olyan mintha egy igazán fakó, szürkés-zöldes effekt adna még mélyebb impulzust a jeleneteknek.

  • Számomra a sorozat legerősebb karaktere a megtört édesanya. Az első rész legmegrázóbb jelenete az volt, amikor értesítik, hogy valami történt a fiával. És akkor hirtelen belehelyezkedünk ebbe a helyzetbe. Őrülten kopognak az ajtón, aztán egy férfi kapkodva elmeséli, hogy a fiunkat meglőtték, nem tudni még, milyen állapotban van. Otthagyunk mindent és sokkos állapotban rohanunk a helyszínre, azzal a hittel, hogy ez csak egy tévedés lehet, majd ott fekszik ő, a kék focis mezében, körülötte nyomozók, értetlen emberek és teljes pánik. Lélekben kicsit összeomlunk mi is. Mire visszatérünk a valóságba már nagy eséllyel küzdünk a könnyeinkkel és hálásak vagyunk, hogy nem vagyunk ebben a helyzetben.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod.

6 tévésorozat-spinoff, ami legalább olyan jó (ha nem jobb), mint az eredeti