Különleges videó készült arról, miért van manapság annyi szingli

Borítókép: Különleges videó készült arról, miért van manapság annyi szingli Forrás: Photo by Djim Loic on Unsplash
Nem találod a szerelmet? Egy egész generáció küzd a problémával. A brit író-coach, Jay Shetty volt az, aki most virtuálisan pofozott fel mindenkit a videójával. A joy.hu cikke.
Mi vagyunk az a generáció, aki nem akar párkapcsolatot. Szeretnénk egy második kávéscsészét is a "lazy Saturday morning" Instagram posztunk fotójára, vagy épp egy másik pár cipőt, a művészien megszerkesztett cipős fotónkra. Szeretnénk a Facebookon hivatalossá tenni a kapcsolati státuszunkat, amit mindenki lájkolhat és kommentelhet, és szeretnénk egy közösségi média posztot, amihez odabiggyeszthetjük a #relationshipgoals hashtaget.

Vág bele mondandójába Jay Shetty, akit a Huffington Post egy korábbi írása ihletett meg a témában és úgy érezte, hogy ezt a gondolatmenetet most videó formájában osztja meg követőivel, ami azóta elképesztő sebességgel terjed a neten. Érthető, hiszen nagy igazságok hangzanak el benne és bármennyire is nem akarunk vele azonosulni, sajnos be kell látnunk, hogy ez bizony a legtöbb esetben tényleg így van.

Na de mi a történet lényege? Egyszerű! Mindannyian vágyunk a tökéletes párkapcsolati státuszra, amivel el lehet „dicsekedni a közösségi médiában” és amivel nem okoz fejfájást egy esküvői meghívó (és a kérdés, hogy hova ültetnek). Szervezhetjük együtt a programokat, van kivel villásreggelizni, és van kivel kielégíteni ilyen-olyan vágyainkat. Tudjuk, ki az, akivel jó kirándulni, és tudjuk, hogy ki az, aki bármikor kapható egy kis netflixezésre. Ugyanakkor párkapcsolatra nem vágyunk. Hiszen azért már tenni is kell.

Persze tisztelet a kivételnek, aki még mindig őszinte érzelmekre vágyik, akinek egy ölelés többet jelent egy közös posztnál, akinek a „szeretlek” szó nem egy screenshot-t ér meg. Mert igenis ott van a másik oldal is, aki nem szívesen éri be azzal, hogy egy applikáción húspiac módra kell vadásznia azt a személyt, aki hasonló elveket vall, mint ő. Márpedig most valóban ez tűnik a leghatékonyabb módnak ismerkedés fronton.

De még mindig van, aki nem szeretne a generációs csapdába besétálni. Valaki, akinek többet jelent reggel egy szeretetteljes ölelés, mint három macskás emoji a telefonra érkezve...


Érdemes megnézni a teljes videót:

Van három csillagjegy, amelynek szülötteire idén rátalálhat a szerelem!