A 30-asok kevesebbet szexelnek a 40-eseknél, és a 20-asok sem túl aktívak

netflix,szex,kevesebb szex Forrás: Pixabay
Az egymás után következő generációk egyre durvább mélyrepülést mutatnak a szex gyakorisága terén, helyette beérik a filmekkel.

Ez a cikk az instyle.hu-n jelent meg először!

Több kutatás foglalkozott már azzal, hogy a fiatalabb generációk bizonyíthatóan kevesebbet szexelnek elődjeikA 30-asok kevesebbet szexelnek a 40-eseknél, és a 20-asok sem túl aktívak nél, sőt, egyes kutatók azt is megkockáztatták, hogy nemcsak a Z- és Y generáció él ritkábban nemi életet, mint az X, de már az X generáció tagjai is kevesebbet szexeltek, mint a saját szüleik.

Az iGen című könyv szerzője, Jean M. Twenge szerint (ő a San Diego állami egyetem pszichológia professzora) arra jutott, hogy a milleniáloknak (vagyis Y-generáció, a kb. 1982-1995 között születettek) nemcsak kevesebb szexpartnere lesz élete során, mint felmenőiknek, de kevesebbet is szexelnek. A megkérdezett felnőttek válaszai alapján a szexuálisan aktív felnőttek 1990-ben még átlag évi 62-szer folytattak szexuélis aktust, 2014-ben viszont már csak átlag 54-szer.

Na de miért?!

Számtalan okot pedzegetnek a pszichológusok, kezdve a túlzott stressztől a végtelen lehetőségekben való megcsömörlöttségig. Illetve, a legújabb észrevétel az, hogy az online sorozatnézés (köszi Netflix!) is meghatározó okai ennek a visszaesésnek.

Köszi, inkább megnézem ezt a részt!

A Wall Street Journal és a Survey Monkey online kérdőíve alapján a 18-38 éves válaszadók 36%-a (nők és férfiak egyaránt) válaszolta azt, hogy utasította már vissza partnere szexuális közeledését egy sorozat kedvéért. 30%-uk pedig azt mondta, hogy bizony ő lett lepattintva kedvese által egy-egy újabb rész kedvéért. 39 év fölött ezek a százalékok 16 és 19 voltak.

Volt már, hogy a szex helyett inkább kedvenc sorozatod új részét választottad?
Upszika...
Soha! Egy online bármikor megnézhető rész nem lehet fontosabb a szexnél!
Én ugyan nem, de a partnerem pattintott már le emiatt!

Mi lesz a Z-generációval?

Hiába van birtokukban minden eddiginél több tudás, már ami a szexet illeti, és hiába születtek egy olyan világba, amelynek felvilágosult részein már nincsenek tanuk, és ahol mindenki megtalálhatja a boldogságát, a kb. 1995-2005 született korosztályra ugyanez a tendencia vár, ők ugyanis minden korábbi generációnál nagyobb mértékben streamelnek filmeket és sorozatokat a netről.

Ettől függetlenül persze az online tévézés remek dolog, csak tényleg nem árt észben tartani, hogy gyakorlatilag bármikor újranézhetők a részek, így nem érdemes a minőségi, együtt töltött időt feláldozni az új Trónok harca rész kedvéért.

Az 50-esek is szexelnek

Érdekes témát pedzeget majd a Szex és New York írójának új könyve - Candace Bushnell megelégelte, hogy az ötven pluszosok szexualitása tabunak számít. Hiszen nem kellene, hogy az legyen, hiszen ötven fölött is van létjogosultsága a szex iránti igénynek...