Ezért ne aludj meztelenül nagy melegben

Borítókép: Ezért ne aludj meztelenül nagy melegben Forrás: Pixabay.com/Dieter Robbins
Ahogy visszavonhatatlanul melegednek a napok és érkezik a nyár, te is ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy az éjszakai melegben ledobd a textilt? Bármennyire is csábítóan hangzik, mégsem biztos, hogy ez a legjobb ötlet.

Kétségtelen, hogy egy forró nyári éjszakán, amikor a melegtől már órák óta csak forgolódsz; legszívesebben ledobnál mindent magadról, csak hogy végre elalhass. Sokan próbálják meg azzal elviselhetőbbé, kellemesebbé tenni a kánikulai éjjeleket, hogy meztelenül fekszenek be az ágyba. Egy könnyű pizsamával, vagy hálóinggel viszont sokkal jobban jársz – mondja Julius Patrick alvásszakértő, aki szerint a meztelenkedés az alvás rovására mehet.

A nagy melegben a tested által termelt izzadtságot ugyanis nincs, ami felszívja, így az felhalmozódik és ott marad.

Ezért is sokkal szerencsésebb, ha valamilyen lenge, könnyű anyagú hálóruhát veszel estére, aminek anyaga fel tudja szívni az izzadságot, és le tudja hűteni a tested – tette hozzá.

Addig is, napközben próbáld meg hűvösen tartani a szobát; ne nyiss ablakot estig és használd a sötétítőket, redőnyöket. Ami pedig a tested hőmérsékletét illeti; sokat segíthet egy lefekvése előtti zuhanyzás. Nem az a lényeg, hogy jéghideg vízzel, sőt. Vannak, akik a forró vízre esküsznek, szerintük ez segít lehűlni és könnyebben elaludni.

Galériánkban további tippeket találsz, ha nehezen megy az elalvás!