Egyél őszibarackot, jó sokat: 7 ok, hogy semmiképp se hagyd ki az étrendedből

őszibarack, barack, Forrás: getty images
Még javában tart az őszibarack szezonja, így bárhol kapni csodaszép, lédús darabokat. Érdemes is gyakran fogyasztanod, pláne a következők miatt!

Kínában már 8000 évvel ezelőtt is fogyasztottak őszibarackot, nem véletlenül: ez a gyümölcs az egész testre fantasztikus hatással van. Eheted nyersen, kiváló smoothie-alapanyag, de zabkásába, chia vagy tápióka pudingba is mennyei. Grillezve egy kis mézzel, dióval csodás desszert, de egy sós salátába is simán elfér néhány kocka őszibarack.

A következők miatt lenne érdemes sokat enned belőle!

Tele van vitaminokkal ésásványi anyagokkal

Egy közepes barack 58 kalóriát tartalmaz, és nagyon gazdag C-vitaminban: már egy darab gyümölcs fedezi a napi C-vitamin szükségletünk közel 15 százalékát, ez hatással van immunrendszerre és a sebgyógyulásra is. Emellett magnéziumban, A és E-vitaminban és antioxidánsokban is bővelkedik.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft

Hasznos az emésztés szempontjából

Az őszibarack sok rostot tartalmaz, amik hozzájárulnak a jobb emésztéshez és csökkentik a bélben lévő rendellenességek kockázatát.

barack, őszibarack,
Forrás: GettyImages

Fontos a szívproblémák megelőzéséhez

Az őszibarack olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát, például a magas vérnyomást, valamint a triglicerid- és koleszterinszintet.

Jót tesz a bőrnek

Az őszibarackban levő vegyületek hozzájárulhatnak a bőr egészségéhez. Víztartalma révén hidratál, és véd a nap káros sugaraitól is.

A cikk további részét a runnersworld.hu-n olvashatod!

Sárgabarack receptek