Ezért lehet hasznos az iRobot Home applikáció Wi-Fi térképének használata

Ezért lehet hasznos az iRobot Home applikáció Wi-Fi térképének használata
Forrás: hazirobotok.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mindössze egy modern okosporszívó, illetve a hozzá kapcsolódó applikáció szükséges hozzá, és máris ellenőrizhetjük az otthonunk egyes pontjain a Wi-Fi kapcsolat minőségét. Mindezt ráadásul könnyedén és egyszerűen. A cikkben természetesen a folyamat javasolt menetét is részletesen körülírjuk. Vagyis mostantól hatékonyan térképezhetjük fel a lakás egyes pontjain a Wi-Fi kapcsolat minőségét.

Hogyha a lakás egyes pontjain nem működik rendesen a Wi-Fi, annak többféle hátránya is lehet

Manapság, amikor az emberek jelentős része a home office keretei között dolgozik, tucatnyi okoseszközünk működik az internetre kötve, akkor a stabil és megbízható Wi-Fi kapcsolat kulcsfontosságú a komfortérzetünk szempontjából.

Amennyiben a lakás egyes pontjain nem működik rendesen az internetes kapcsolat, azzal többféle hátrányunk is keletkezhet. Például abban a helyiségben nem tudunk dolgozni, sorozatot nézni, online zenét hallgatni, szörfözni a közösségi média felületeken, vagy egyszerűen megnézni egy YouTube videót.

Milyen hasznunk származhat egy Wi-Fi térkép rendelkezésre állásából?

Amennyiben lehetőségünk van egy tűpontos Wifi-Fi térképet használni, azzal tökéletesen fel tudjuk deríteni a Wi-Fi kapcsolat erősségét és stabilitását az otthonunk különböző pontjain. Vagyis kapunk egy kész diagnózist arra vonatkozóan, hogy az internetes kapcsolatunknak milyen hibapontjai vannak.

Ennek köszönhetően többféle választás nyílik meg előttünk. Egyrészt mindenki pontosabban tervezheti meg, hogy a lakás melyik pontjain fogja majd használni a hálózati kapcsolatot. Vagyis nem zavarjuk egymást, mindenki foglalkozhat szépen a saját teendőjével.

Továbbá az esetleges javításokra is megnyílik a lehetőség, ha éppenséggel annak látjuk szükségét. A szakembereknek hajszálpontos képet tudunk mutatni arról, hogy pontosan hol kellene javítani a Wi-Fi kapcsolat minőségén.

Így tudjuk használni az iRobot Home alkalmazás Wi-Fi térképét

Mindössze annyi a dolgunk, hogy a szóban forgó iRobot Home mobilalkalmazást, illetve a modern Roomba készüléket frissítjük. Amikor ezzel megvagyunk, akkor indítsuk útjára a lakásban a Roomba 900-as sorozatú robotporszívót.

Amint a készülék elkezd dolgozni, az iOS alkalmazáson kapott térképen egy Wi-Fi gomb fog megjelenni, az Android applikáción pedig egy felső menü. Nekünk ezt kell majd aktiválnunk, és a hagyományos térkép helyett rögvest a Wi-Fi jel erősséget fogjuk látni a kijelzőn.

Vagyis folyamatosan tudjuk ellenőrizni a Wi-Fi kapcsolat jelerősségét annak megfelelően, hogy a készülék éppenséggel a lakás melyik pontján tartózkodik. Ezáltal hajszálpontos képünk lesz arról, hogy az egyes helyiségek melyik pontján szorul javításra az internetelérhetőség.

hazirobotok.hu

Tovább olvasok
Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem