Ezért kellene mindig tartanod egy citromot az éjjeliszekrényeden

Borítókép: Ezért kellene mindig tartanod egy citromot az éjjeliszekrényeden Forrás: getty images
Meglepő hatása van ennek a gyümölcsnek!

Nem titok, hogy a citromot rengeteg módon felhasználhatod a hétköznapok során. Készíthetsz belőle limonádét, frissítő arcpakolást, sőt, még a lakást is hatékonyan kitakaríthatod ennek a gyümölcsnek a segítségével! De az sosem fordult volna meg a fejünkben, hogy a konyha helyett például a hálószobánkban tároljuk; pedig sokan azt javasolják, hogy érdemes esténként az éjjeliszekrényedre tenni egy darabot (lehetőleg felvágva). Máris elmagyarázzuk, hogy miért!

Egyrészt nagyon hatékony abban, hogy pihentetőbbé varázsolja az éjszakáidat. Már önmagában csak attól, hogy a citrom illatát belélegzed, számos pozitív hatást érezhetsz te is magadon. Csökkenti a stresszt és a szorongás érzését, nyugtatóan hat az agyunkra, könnyebben koncentrálunk tőle, és még a magas vérnyomást is csökkentheti! Arról nem is beszélve, hogy természetes eredetű légfrissítő hatása van, így a légúti problémák megoldásában is segíthet. Ki hitte volna, ugye? Pedig ha jobban belegondolunk, érthető a dolog, hiszen a citromot gyakran használják aromaterápiás kezelések során éppen azért, mert ilyen sok pozitív hatása van az idegrendszerre.

Ráadásul nem csak az egészségeden javíthat az, ha citromot teszel az éjjeliszekrényedre. Ez a gyümölcs ugyanis rovarirtó hatásairól is híres, mivel az illata elűzi a nem kívánatos lakótársakat. Ezért javasolják sokan, hogy kend be a lakásnak azon részeit egy kis citrommal, ahol gyakran megjelennek hangyák.

A cikk eredetileg a JOY.hu oldalán jelent meg.