A legjobb kutyás strandok és kempingek

A legjobb kutyás strandok és kempingek
Forrás: https://www.facebook.com/kutyasstrand/

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nagy lelkesedéssel vettük bele magunkat ebbe a cikkbe, de kiderült: olyan hivatalos strand, ahol kutyák is fürödhetnek, igen kevés van az országban. Ezért utánanéztük, hol szabad még úszni a kutyáknak.

FONYÓD

A mindössze három kutyás strand közül – mini és egyáltalán nem hivatalos – felmérésünk alapján messze a Fonyódi a legjobb.

kutya,víz,úszás
forrás: Palotai Letenyei Márta

Van külön rámpa, lépcső, kutyapiszoknak gyűjtő edény és zacsi. Ha van SUP-od, itt nyugodtan vízre teheted, sőt kutyás SUP-ozásra is indulhatsz. Mivel ez nem csak a kutyák strandja, hanem a kutyásoké is, így örvendetes, hogy van rendes mosdó, vécé (nem csak mobilvécé) is.

Nagyon ritkán vannak speciális sportesemények (pl. kajakverseny), ilyenkor a strand kivételesen zárva tart. A Facebookon a Fonyódi Kutyás Fürdőhely rajongói oldalon mindig fent vannak a friss információk.

BALATONFÖLDVÁR

Három éve adták át a Balatonföldvári kutyás strandot. A helyi turisztikai hivatal nagyon sok figyelmet fordít a kutyásokra, ennek köszönhetően egyre több szálláshelyre vihetünk ebet.
A strand kevésbé árnyas, ha hosszabb időt kívánunk eltölteni itt, érdemes árnyéksátrat vinni magunkkal.
Vasúttal érkezőknek ezt a strandot ajánljuk, mindössze 2 km-re van a vonatmegállótól, kényelemes 20 perces séta csupán.

A strandról a legfrissebb híreket a facebook oldalán találod.

TISZAFÜRED

Az egyik legnépszerűbb tiszai nyaralóhelyen tavaly nyílt meg a Mancsos Pancsoló. Ahgy a gyerekek a játszóteres strandokat kedvelik, úgy a kutyáknak is nagy élmény, ha a strandon kialakított agility parkban játszunk velük.

További vízparti kempingek, ahol még örömmel várnak kutyás vendégeket:

Délegyháza – Tavirózsa kemping tavirozsakemping.hu/

Gárdony – Park Strand kemping parkkemping.hu/kutyas-kemping/

Bugyi – Kutyakemping kutyacamping.hu

SZABAD – NEM SZABAD?

Sziládi-Kovács Tibort, a kutyabarat.hu alapítóját kérdeztük, hogy ha a fentiek közül egyik strand sincs a közelben, hol szabad, hol tilos fürdetni a kutyánkat.

Tibor: Ahol nincs tiltva, ott lehet, de ez nem jelenti azt, hogy nem veszélytelen egy adott partszakasz. A hazai természetes vizek (tavak, folyók) általában vízminőség szempontjából rendben vannak, de ez a bányatavakról már korántsem mondható el. Utóbbira csak akkor vigyük, ha biztosak vagyunk a tó minőségében.
A legfontosabb, hogy ne legyen erős a sodrás, és ne zavarjunk másokat sem a vízben, sem a parton.

TUDNI KELL!

  • Mindig legyen nálad az oltási könyv másolata – érthető, hogy nem az eredetit fogod kint hagyni a parton.
  • Evidens, hogy csak ápolt, féreghajtott kutyával jöjjünk.
  • A strand nem kutyamosó!
  • Bár egyre több helyen van a kutyapiszok gyűjtő edény mellé zsák is kitéve, jobb, ha hozol magaddal.
  • A kutyapiszok veszélyes hulladék. Ahol van speciális gyűjtőedény, kérjük azt használd.
Tovább olvasok
Amikor az élet egy lombikban kezdődik

A legcsodálatosabb dolog az életben új életet a világra hozni. Sajnos vannak, akiknek a gyermekáldás természetes úton nem adatik meg, így a legtöbben a mesterséges megtermékenyítéshez folyamodnak azért, hogy ezt a csodát átélhessék.

Színészek, akik drasztikusan megváltoztak egy szerep kedvéért

Egy színésznek gyakran olyasmit kell tennie egy szerepért, amihez egyébként semmi kedve. A színpadi csókok, a veszélyes helyzetek és a kényelmetlen jelenetek is a munkájuk részét képezi. És olyan is van, hogy a testüket kell megváltoztatniuk egy-egy szerep kedvéért.

A tökéletes és egyszerű otthoni pedikűr tíz lépésben

Csak mert nincs pénzed pedikűrösre, ne foszd meg a lábfejedet a kényeztetéstől!

Kamaszfiút nevelni sose lesz könnyű, hát még elvált anyaként

Ő a kamaszkor küszöbén, én a változókor elején. Félszavakból is félreértjük egymást. Érzelmi világunk ellentétesen hullámzik, mint apály és dagály. Ha nem ő hördül fel valamin, akkor én. Ha ő fázik, nekem melegem van. Ha én mennék, ő el sem indulna. Mégis, még így is kibírjuk és szeretjük egymást.

Random fotók a régi szép időkből, de egytől egyig olyan, hogy besza, behu

Ezek a képek a történelmünk olyan bugyraiba nyernek betekintést, amikről eddig fogalmunk sem volt!

A társasjáték jótékony hatása a gyerekek fejlődésére

A társasjáték többféle szempontból is pozitív hatást gyakorol a gyermekek fejlődésére. Egyrészt maga a játék típusa is serkentőleg képes hatni az agyműködésre, másrészt a szülőkkel és családtagokkal töltött közös idő egyfajta plusz örömforrást is jelent.

Straight edge: híres emberek, akiknek nem kellenek a drogok

Egy világsztár fényűző partyjára bárki szívesen benézne. Az ilyen bulikon mindenki jól érzi magát és az emberek gyakran nem csak alkoholt fogyasztanak. De vannak olyan híres emberek, akik nem isznak alkoholt, nem használnak drogokat és nem dohányoznak. Egyszóval a straight edge életmódot választották.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem