Ezek a boldog baba ismérvei - vigyázat, szubjektív lista következik!

Borítókép: Ezek a boldog baba ismérvei  - vigyázat, szubjektív lista következik! Forrás: Pixabay.com/Daniela Dimitrova
Kacag, zajos, soha nem áll meg és csak köztetek hajlandó elaludni? Egy lassan kétéves kisgyermek anyukája szubjektív listát írt arról, hogy mik a boldog baba ismérvei, szerinte legalábbis. A Pöttyöslabda.hu cikke.

A lassan kétéves pici fiam mindenki szerint egy aranyos, kiegyensúlyozott baba. Az anyukájaként nyilván tisztában vagyok minden jellemzőjével, de azért jól esik, ha mások is megerősítik, hogy igenis láthatóan boldog az én kis szemem fénye. És hogy mik is egy boldog baba ismérvei? Írtam egy -abszolút szubjektív- listát.

1. Kacag

Hangosan, szívből. Ha hintázik, ha labdázik, ha buborékot fúj, amiért ugrál a kutyusa, ha eszik, ha apa vicces arcokat vág, ha anya belerúg az ajtófélfába és a fájdalomtól ugrál, ha összecsapja vízzel, ha belefúj a poharába. Mindenkor. Mindenhol. Az az igazi, édes, gurgulázó babakacaj bármikor felcsendülhet. És mindenki olvad tőle.

2. Visítva sír

Teli tüdőből, szinte kizökkenthetetlenül, néha ijesztően. Idegtépően, megmagyarázhatatlanul. Hogy aztán egy perc múlva mintha mi sem történt volna, szívből kacagjon újra. Megéli az érzéseit.

Ha kíváncsi vagy, mi minden szerepel még a listán, kattints a folytatásért!