Ez volt életem legrémesebb karácsonyi ajándéka

Borítókép: Ez volt életem legrémesebb karácsonyi ajándéka Forrás: Getty Images
Még neki volt lelkiismeretfurdalása, hogy otthon felejtette a barátja ajándékát, mindaddig, amíg ki nem bontotta a neki szánt „meglepetéseket”. A fiatal lány élete legfurább ajándékát kapta akkori barátjától. Elmeséli, mik voltak azok.

Egy doboz multivitamin, egy zacskó zabpehely – csak ömlöttek a meglepőbbnél meglepőbb válaszok arra a kérdésre, amit egy Reddit felhasználó dobott be a közösségi felületre.

Ez pedig így hangzott: kinek mi volt élete eddigi legfurcsább, legrémesebb ajándéka, amit karácsonyra kapott.

Erre a felhívásra válaszul osztotta meg egy fiatal lány az alábbi történetet.

"Csak pár hónapja találkozgattunk egy fiúval és már közeledett a karácsony. A barátom akkoriban kezdett dolgozni egy cégnek, ahol a munkája sok utazással járt. Úgy döntöttem, kicsit összehúzom a nadrágszíjat és meglepem egy elég komoly GPS navigációval a kocsijába. Nem túl eredeti ötlet, azt aláírom, viszont a kütyünek biztosan nagy hasznát fogja venni. Egyébként is, szerintem a kapcsolatunk még nem tartott olyan szinten, hogy valami sokkal személyesebb meglepetést kellett volna már akkor kitalálnom neki.

Eljöttek az ünnepek, ami alatt ő végig rohangált, össze-vissza utazgatott. A lényeg, hogy a nagy elfoglaltságai közepette csak karácsony után tudtunk sort keríteni a közös ajándékozásra. A kapkodásban sajnos otthon felejtettem a meglepetését, emiatt még nagyobb zavarba jöttem; amikor ő két csomagocskával is várt. No ez nem tartott sokáig. Meghatottan elkezdtem bontogatni, de az emelkedett hangulatom hamar elszállt. Az első meglepetés ugyanis nem más volt, mint egy MMA ((Mixed Martial Arts; más néven Kevert Harcművészetek - a szerk.) magazin. Ráadásul még csak nem is új volt, látszott, hogy a lapjai itt-ott meg voltak pöndörödve; tehát valaki már olvasgatta. Megmondom őszintén, hirtelen azt sem tudtam, mit mondjak.

Teljesen lefagytam. Mégis közöm nekem ehhez? Soha, semmilyen szinten nem érdekelt ez a fajta sport, sőt, kifejezetten irtózom ettől a műfajtól. Nem úgy ő…

Vettem egy mély levegőt és udvariasan megköszöntem. A magazinját pedig visszatettem a dohányzóasztalra; oda, ahonnan szerintem csak fölkapta és sebtében becsomagolta -nem sokkal az érkezésem előtt.

A második csomagocskát ezek után már félve kezdtem el nyitogatni, bele se mertem gondolni, az mit rejt. Kitaláljátok mi volt az? A Forrest Gump, DVD-n. Ez akár egy egészen szolid, normális ajándék is lehetett volna; csak egy gondom volt vele; egy példány már ott figyel a polcomon a filmből, évek óta… ráadásul ennek is egyértelműen látszott a dobozán, hogy felbontották.

Amikor látta elsötétülni az arcom, azzal védekezett, hogy annyira unatkozott tegnap, hogy nem bírta kivárni és muszáj volt megnéznie a filmet. Ami pedig a rojtos szélű magazint illeti, nos, hát azzal is valami hasonló történt: mivel ezt a számot még nem olvasta, csak belelapozott egy kicsit…

Gondolhatjátok, a GPS-t a következő lendülettel vittem is vissza a boltba. A fiúval pedig egy héttel később szakítottunk. A slusszpoén; hogy ő volt az, aki felhívott és közölte, szerinte fejezzük be, mert ez a dolog nem fog működni – zárja a történetét a fiatal lány.

Nézd meg, mik voltak a legrémesebb karácsonyi ajándékok, amiket anyósok adtak!