Fura dolgok történnek a testedben, ha évekig vega voltál, és elkezdesz húst enni

Borítókép: Fura dolgok történnek a testedben, ha évekig vega voltál, és elkezdesz húst enni
Vega, netán vegán vagy, így élsz már egy jó ideje, de tervezed, hogy most már néha szeretnél húst enni? Valószínűleg nem egy szaftos steakkel térsz vissza a húsevők közé, de jó, ha tudod, mire számíts, ha drasztikusan változtatsz az étkezéseden!

Jó ideje mellőzöd a húst az étrendedből, de úgy érzed, itt az ideje, hogy néha megegyél egy kis csirkemellet vagy egy finom pörköltöt? Vega vagy vegán diétát követsz, de vágysz a változásra, és néha szívesen befalnál egy kis husit?

Jó, ha tudod, mire számíthatsz, ha a hosszan tartó húsmentes életmódot feladod!

  • Könnyen felfújódhatsz

Lehet, hogy a húsmentes élet befejezése után az első pár alkalommal, amikor húst eszel, kicsit felpuffadsz vagy lelassul az emésztésed. Ez teljesen normális, a hús emésztéséhez ugyanis fontos enzimek kellenek. Figyelj arra, hogy először nagyon kevés, mindössze pár deka husival kezdj, és fogyassz hozzá párolt zöldséget. A papaya nagyon jól serkenti az emésztést, így azt is ehetnél a hús mellé, illetve ne igyál sok vizet evés közben, mert a víz elnyeli a természetes emésztő enzimeket.

  • Gyorsabban jön a teltségérzet

Ha a húsmentes étkezésedben sok tofu és fehérjedús zöldség szerepelt, akkor is készülj fel arra, hogy a húsban bizony jóval több a fehérje, ezt pedig hosszabb ideig tart megemészteni. Sok vega szénhidráton él, amit viszont hamar megemészt a szervezet, viszont ha visszatérsz a húsevésre, valószínűleg fogyni fogsz, mert sokkal később éhezel meg, így kevesebbet eszel.

A cikk a joy.hu-ra kattintva folytatódik!