Mutatjuk mi történik a testeddel, ha ellenállsz a nemi vágyaidnak

Borítókép: Mutatjuk mi történik a testeddel, ha ellenállsz a nemi vágyaidnak Forrás: Getty Images
Erősíti az immunrendszeredet, mérsékli a stresszt, és a vérnyomásod is alacsonyabb lesz, ha rendszeresen hancúroztok a pároddal. Ha viszont csak kevés, vagy egyáltalán nincs szex, a tested ahhoz fog alkalmazkodni és problémák sora jelentkezhet.

Ha fáj

Ha hosszú idő után először szexelünk, előfordul, hogy az fájdalmas, legalábbis kellemetlen az aktus. Ez egyrészt azért fordulhat elő, mert a hüvely izomzata elszokott az aktivitástól. A fájdalomnak ugyanakkor lelki okai is lehetnek. Használjunk síkosítót, és fordítsunk elegendő időt az előjátékra.

Ha nem megy (be)

Megeshet, hogy a hüvely izmai annyira összehúzódnak, hogy a behatolás szinte lehetetlenné válik, és még egy tampon felhelyezése sem megy. A jelenség neve vaginizmus. Gyakran fordul elő olyanokkal, akiket zaklattak vagy szexuális erőszak áldozatai lettek, de teljesen véletlenszerűen is jelentkezhet. Vaginizmus esetén orvosi segítségre, terápiára van szükség.

Ha semmi kedved

Ha sokáig nincs szex, nincs orgazmus; a libidó lecsökken, a testünk alkalmazkodik a helyzethez, és nem is lesz igénye ilyesmire. Szakértők ezért is javasolják, hogy maszturbáljunk rendszeresen akkor is, ha nincsen partnerünk és nem élünk nemi életet.

Ha kiszárad

A menopauza után álló nőknél gyakorta előforduló jelenség, szervezetükben ugyanis már alacsonyabb az ösztrogén szintje. Ha nem élnek nemi életet, a kevés ösztrogén miatt a hüvely fala kiszáradhat és elvékonyodhat, és sokkal sérülékenyebb lesz.

Helyzetek, melyek a szex elutasításához vezethetnek