Ez történik a körmeiddel, ha folyton lakkozod

Borítókép: Ez történik a körmeiddel, ha folyton lakkozod Forrás: Pixabay.com/picjumbo_com
Érdemes néha szünetet beiktatni két körömlakkozás között, legfőképpen akkor, ha élsz-halsz a gél lakkokért. Ha szinte soha nem engeded, hogy levegőhöz jussanak a körmeid; annak ugyanis következményei lehetnek. Cikkünkből kiderül, milyenek.

Jön a nyár, a jó idő és lassan előkerülnek a szandálok, papucsok; velük együtt a lábaink is. Ha csak magamból indulok ki, engem nagyon fel tud dobni egy szépen csillogó, szuper árnyalatú gél lakk a lábkörmeimen is; amit ilyenkor úgy érzem, végre boldogan „mutogathatok”. Viszont bármennyire is csábító folyamatosan szebbnél szebb árnyalatokkal kísérletezni, pedikűröztetni; ügyelni kell arra is, hogy a lakkozott periódusokat egy-egy rövidebb, lakk nélküli is kövesse.

Míg a hagyományos lakkok nem akadályozzák a köröm „lélegzését”, a gél lakkok már sokkal jobban lezárják a körömfelszínt. Ezért is javasolják a szakértők, hogy 6 hétnél tovább semmiképpen se maradjon fent; 4 hetes gél lakk viselést pedig egy hét szünet kövesse. Ha nem figyelsz oda, az nem csupán esztétikai problémákat okozhat.

3 dolog, ami a körmeiddel történhet, ha folyton lakk fedi