"Ez rettenetes, mások miért csinálják?"

"Ez rettenetes, mások miért csinálják?"

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Anyukák, akik 36 fölött lettek a futás szerelmesei

A: Ott esik?

B: Szakad.

C: Itt is ömlik.

D: Kitartást mindenkinek, hősök vagytok!

E: Szegények!

F: Befutóban várunk!

Így biztatta és inspirálta egymást viber-chatben a Generali futóközössége, akik idén is letolták az Ultrabalatont. A 220 km-es táv komoly logisztikát igényel: fel kell osztani a váltópontokat, megnézni, ki hány szakaszt bír vállalni. A versenyzők 24 órát fent vannak, hisz a saját táv lefutása után a többieknek drukkolnak, vagy a boldogsághormonoktól pörögnek tovább. Idén brutális eső verte le a futókat, de ez sem tudta kikezdeni jókedvüket.

Saci 25 kilométert vállalt, és a csapatélmény mindent überelt.

Kép

Kéz a kézben futottunk be, olyan kollégákkal is, akikkel csak a futás köt össze. Az eufória még legalább egy hétig tartott.

Kolléganője, Ani szerint nehéz egy kívülállónak elmagyarázni, miért jó az éjszaka közepén, bőrigázva, órákon át gyötörni a testünket.

Előtte lejártam kocsival a távot, és nem tudtam elképzelni, hogy végig tudom csinálni.

Saciban és Aniban legalább három közös vonás van: a Generali Biztosítónál dolgoznak key account manager pozícióban, van fejenként két gyermekük és 36 éves koruk után lettek a futás szerelmesei.

Húzós kezdetek

Az idén negyvenéves, kétgyermekes Ambrus-Melha Sárának második szülése adta meg a lökést, pontosabban az orvos, aki azt kérdezte: Ugye tudja, hogy mindketten ott maradhattak volna? Saci magas vérnyomás betegségben szenvedett várandóssága alatt, 200 feletti vérnyomással ment be a szívklinikára, és egy édes kis Pannival a karján jött ki - csak épp egy hónappal korábban a vártnál, és megspékelve egy hosszabb kórházi tartózkodással.

Kép

Ez átértékelt bennem egy csomó dolgot, de annyira mégse, hogy rögtön életformát váltsak. Elvesztem a gyermek-család-munka háromszögben A következő löketet a Generali adta, amikor beválogatták a kollégáknak szóló futó-felkészítő programba.

Futóedző, dietetikus, lábdiagnoszta segítségével vágott bele az új sportba. Tavaly márciusban két kilométer után azt hitte, elviszi a mentő, szeptemberben pedig már félmaratont futott.

Olyan jól támogattak, hogy ugrásszerűen javult a teljesítményem, szinte droggá vált számomra a futás. Csökkent a vérnyomásom, jobban bírom a munka-, és otthoni terheket. Az első félmaratoni befutásomnál elsírtam magam.

Dráfi Annamária 25 évet balettozott és táncolt, bele-belekóstolt a futásba is, de sikerélménye nem volt.

Kiköptem a tüdőmet, szúrt az oldalam, azt gondoltam: ez rettenetes, mások miért csinálják?

November óta dolgozik a Generalinál és Saci fertőzte meg a futással, aki folyton mesélt neki. Pont kiesett egy ember az UB-csapatból, ezért Aninak el kellett döntenie, beszáll-e. Beszállt.

Óriási különbség van aközött, ha valaki egy lakóparkban, egyedül bolyong, vagy ha egy futóközösséghez tartozik. A Viber-csoportunkban mindent megtárgyalhatunk, ha leírtam, hogy kettős látásom van, úgy kivagyok, ontották a saját élményeket. Most sorban állnak a naptáramban a versenyek, többsége a generalis csapattal.

Ha anyának jó, mindenkinek jó

Saci és Ani családja sportos, férjeik is támogatják, hogy hetente kétszer-háromszor elmehessenek futni. Amikor Ani nagyobbik lánya kérlelte, hogy anya, ne menj el futni, Ani bátran és határozottan mondta neki, hogy ha anyának jó, mindenkinek jó. Egy kicsit azért is csinálja, hogy inspirálja a lányait, és sikerrel: egyikük jövőre indulni szeretne a Vivicitta gyermektávján.

Saci sem akar mártírkodni.

Nem akarok sárkány lenni: jár az én-idő, és férjnek is, gyerekeknek is jobb, ha egy boldog anyuka tér vissza. A munkahelyre pedig egy motivált és jól karbantartott munkaerő.

Saci és Ani augusztus harmadikán is futottak a Generali Night Run Budapesten, részben gyerekekkel. Le a kalappal és hajrá lányok!

Tovább olvasok
Kép
Vegyél hazait: öt magyar kézműves arckrém

Ha arcápolásról van szó, sokan kitartanak a megszokott kedvenc márkájuk mellett, mások viszont szeretnek kísérletezni, kipróbálni újdonságokat. Nos, az utóbbiaknak a #vegyélhazait Facebook-csoport megkönnyítette a dolgát: jobbnál jobb hidratálókrémeket kínálnak benne a készítőik, jellemzően magyar kisvállalkozások.

Kép
A járvány jó oldala: egyre több nagyváros teszi az utcáit bringabaráttá

A koronavírus-járvány miatt egyre több és több nagyváros kezdi el fejleszteni a kerékpárútjait, a szakértők szerint ugyanis jóval biztonságosabb, ha az utcára kilépve bringára pattanunk a tömegközlekedés helyett. Szerencsére Budapest sem maradt ki a sorból!

Kép
Nem a csirke salátával kombó a fogyás kulcsa! De akkor mi? Szakértőink elmondják!

Sokan téves információk segítségével próbálnak fittebbé válni és leadni a fölös kilókat, ám sajnos a hibás tanácsok miatt kudarcba fulladnak a terveik!

Kép
Attól még, hogy nincs transz ismerősöd, te is lelketlenebb országban élsz múlt hét óta

“Kedden elfogadta a magyar parlament Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által beterjesztett salátatörvényét, melynek egyik eleme jogilag ellehetetleníti Magyarországon a nemváltást” – írta az Euronews.

Kép
Könyvborító remake kihívás, nekünk ez a 10 tetszik legjobban

Új kihívás indult twitteren, amit minden könyvmoly imádni fog! Ha unatkoznál otthon, te is csatlakozz a #bookcoverchallenge-hez.

Kép
32 év után visszakapták az elrabolt gyereküket

Egy kínai asszony sok-sok éven át harcolt, hogy még egyszer láthassa a gyermekét, akit kétéves korában raboltak el tőle. A hosszú, gyötrelmes történetnek happy end a vége.

Kép
„Csak hogy értsem...” – Passzív-agresszív irodai kifejezések kisszótára

Az ember, amikor nagyon igyekszik kedves maradni konfrontatív irodai helyzetekben, néha azon kapja magát (vagy a társát), hogy tulajdonképp passzív-agresszívan kommunikál.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem