"Ez rettenetes, mások miért csinálják?"

"Ez rettenetes, mások miért csinálják?"

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Anyukák, akik 36 fölött lettek a futás szerelmesei

A: Ott esik?

B: Szakad.

C: Itt is ömlik.

D: Kitartást mindenkinek, hősök vagytok!

E: Szegények!

F: Befutóban várunk!

Így biztatta és inspirálta egymást viber-chatben a Generali futóközössége, akik idén is letolták az Ultrabalatont. A 220 km-es táv komoly logisztikát igényel: fel kell osztani a váltópontokat, megnézni, ki hány szakaszt bír vállalni. A versenyzők 24 órát fent vannak, hisz a saját táv lefutása után a többieknek drukkolnak, vagy a boldogsághormonoktól pörögnek tovább. Idén brutális eső verte le a futókat, de ez sem tudta kikezdeni jókedvüket.

Saci 25 kilométert vállalt, és a csapatélmény mindent überelt.

Kép

Kéz a kézben futottunk be, olyan kollégákkal is, akikkel csak a futás köt össze. Az eufória még legalább egy hétig tartott.

Kolléganője, Ani szerint nehéz egy kívülállónak elmagyarázni, miért jó az éjszaka közepén, bőrigázva, órákon át gyötörni a testünket.

Előtte lejártam kocsival a távot, és nem tudtam elképzelni, hogy végig tudom csinálni.

Saciban és Aniban legalább három közös vonás van: a Generali Biztosítónál dolgoznak key account manager pozícióban, van fejenként két gyermekük és 36 éves koruk után lettek a futás szerelmesei.

Húzós kezdetek

Az idén negyvenéves, kétgyermekes Ambrus-Melha Sárának második szülése adta meg a lökést, pontosabban az orvos, aki azt kérdezte: Ugye tudja, hogy mindketten ott maradhattak volna? Saci magas vérnyomás betegségben szenvedett várandóssága alatt, 200 feletti vérnyomással ment be a szívklinikára, és egy édes kis Pannival a karján jött ki - csak épp egy hónappal korábban a vártnál, és megspékelve egy hosszabb kórházi tartózkodással.

Kép

Ez átértékelt bennem egy csomó dolgot, de annyira mégse, hogy rögtön életformát váltsak. Elvesztem a gyermek-család-munka háromszögben A következő löketet a Generali adta, amikor beválogatták a kollégáknak szóló futó-felkészítő programba.

Futóedző, dietetikus, lábdiagnoszta segítségével vágott bele az új sportba. Tavaly márciusban két kilométer után azt hitte, elviszi a mentő, szeptemberben pedig már félmaratont futott.

Olyan jól támogattak, hogy ugrásszerűen javult a teljesítményem, szinte droggá vált számomra a futás. Csökkent a vérnyomásom, jobban bírom a munka-, és otthoni terheket. Az első félmaratoni befutásomnál elsírtam magam.

Dráfi Annamária 25 évet balettozott és táncolt, bele-belekóstolt a futásba is, de sikerélménye nem volt.

Kiköptem a tüdőmet, szúrt az oldalam, azt gondoltam: ez rettenetes, mások miért csinálják?

November óta dolgozik a Generalinál és Saci fertőzte meg a futással, aki folyton mesélt neki. Pont kiesett egy ember az UB-csapatból, ezért Aninak el kellett döntenie, beszáll-e. Beszállt.

Óriási különbség van aközött, ha valaki egy lakóparkban, egyedül bolyong, vagy ha egy futóközösséghez tartozik. A Viber-csoportunkban mindent megtárgyalhatunk, ha leírtam, hogy kettős látásom van, úgy kivagyok, ontották a saját élményeket. Most sorban állnak a naptáramban a versenyek, többsége a generalis csapattal.

Ha anyának jó, mindenkinek jó

Saci és Ani családja sportos, férjeik is támogatják, hogy hetente kétszer-háromszor elmehessenek futni. Amikor Ani nagyobbik lánya kérlelte, hogy anya, ne menj el futni, Ani bátran és határozottan mondta neki, hogy ha anyának jó, mindenkinek jó. Egy kicsit azért is csinálja, hogy inspirálja a lányait, és sikerrel: egyikük jövőre indulni szeretne a Vivicitta gyermektávján.

Saci sem akar mártírkodni.

Nem akarok sárkány lenni: jár az én-idő, és férjnek is, gyerekeknek is jobb, ha egy boldog anyuka tér vissza. A munkahelyre pedig egy motivált és jól karbantartott munkaerő.

Saci és Ani augusztus harmadikán is futottak a Generali Night Run Budapesten, részben gyerekekkel. Le a kalappal és hajrá lányok!

Tovább olvasok
Mennyezeti csillárok és függőlámpák

A régi korok báltermeinek hangulatát idéző csillárok a mai napig jelen vannak a köztudatban és az üzletek kínálatában. A gazdagság tökéletes szimbólumaként tartották őket számon. Manapság igen ritka, ha egy családi ház bálteremmel rendelkezik, de ennek ellenére a csillárok továbbra is népszerűek maradtak.

Itt az ősz, de sportolni most is lehet!

Bár beköszöntött a jó öreg bekuckózós, borongós ősz, ne hagyd, hogy a fokokkal együtt a kedved és az állóképességed is mélyrepülésbe kezdjen. Sportolj valamit, ami boldoggá tesz, és meglásd, nem csak a kondid lesz jó formában, de a lelked is szárnyalni fog!

Hogyan tartsd tisztán az arcüregedet egész télen?

Megfázás vagy allergia, mindegy. Ha szipogsz és nem tudod rendesen kiüríteni az arcüregedből a váladékot, akkor a trutyi alatt szenvedő szövetek mindenféle alattomos problémák, például gyakori fejfájás, ólmos fáradtság formájában jelezhetik, hogy nekik ez nem oké.

Hogyan tisztítsd a mosógéped, ha rossz szagú a belseje?

A mosógéptől azt várjuk el, hogy megtisztítson dolgokat, ezért ritkán gondolunk arra, hogy időnként őt magát is ki kellene takarítanunk. Legfeljebb akkor jut eszünkbe, amikor bosszantó módon rossz szagot áraszt, ha kivesszük belőle a tiszta ruhát. Ha ez bekövetkezik, ideje kezelésbe venni a mosógépet.

Szeretnéd, ha olyan tiszta lenne a fehér cipőd minden nap, mint új korában?

Egyszerűbb lesz, mint gondolnád: ha lépésről lépésre követed ezeket a módszereket, a cipőid visszanyerik eredeti hófehér színüket.

8 híres ember, akinek túl gyorsan jött a siker

Híresnek lenni olyasvalami, amihez hatalmas lélekjelenlét és stabil háttér szükséges. Vannak sztárok, akik valószínűleg még nem álltak készen arra, hogy megismerje őket az egész világ, rossz hatással volt rájuk a hírnév.

A magadban beszélés meglepő előnyei

Még mindig azt hiszed, hogy aki magában beszél, annak elgurult a gyógyszere? Nagyobbat nem is tévedhetnél. :) A galériában ismerős helyzeteket gyűjtöttünk össze, amelyeket mindenki ért, aki rendszeresen beszél magában.

Az exem és a vőlegényem együtt vittek haza a kórházból szülés után

„Azt hiszem, ez nem olyan dolog, ami mindennap szembejön. Pedig jó lenne, ha több ember tudná így alakítani az életét” – mondta az a nő, akinek különleges családi fotójából internetszenzáció lett.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Legyen tartalmas az ősz! Fizess elő egy évre (10 lapszám) 40% kedvezménnyel!

Csak 4150 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem