Lehet, hogy egy londoni építész megoldást talált a hajléktalanság kérdésére?

Lehet, hogy egy londoni építész megoldást talált a hajléktalanság kérdésére?
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mert mindenki megérdemli, hogy fedél legyen a feje felett...

Íme, egy elképesztő építészeti projekt, ami ha távlatokban gondolkozunk, talán segíthetne enyhíteni a hajléktalanproblémát a nagyvárosokban. Londonban ez évente több mint 6500 utcán éjszakázó hontalan ember elszállásolásában jelentene segítséget. Nemcsak az embereknek adna fedelet a fejük fölé éjszakára, hanem ezzel sok helyen jelentősen javítana a városképen is, hiszen idővel felszámolhatóvá válnának az utcasarkokon, kapualjakban és melegebb, védettebb helyeken összetákolt ideiglenes fekvőhelyek. Ez lebeghetett legalábbis a tervező, James Furzer lelki szemei előtt, amikor megtervezte a jövő hajléktalanszállóit.

A szállásokat durva fordításban nevezhetjük parazita- vagy akár élősködőkabinnak is, méghozzá nem másért, mint az elhelyezkedésük miatt.

A kis kabinok ugyanis a házak külső falainak amúgy is kihasználatlan felületein kapnának helyet, épp a gyalogosforgalom feje fölött néhány méterrel, és leereszthető létrákon lehetne őket megközelíteni.

Nézd meg az elképzelést a galériában, és írd meg, milyen kérdések merülnek fel benned ezzel kapcsolatban, illetve hogy szerinted működőképes lehet-e egy ilyen kezdeményezés!

Nézd meg a galériánkat> 5 kép
Lehet, hogy egy londoni építész megoldást talált a hajléktalan-kérdésre?

lostateminor.com

Tovább olvasok
"Nem szabad leülni és sírni" egy magyar háziorvosnő afrikai missziója

Dr. Jakkel Anna - Harminc éve háziorvos ugyanabban a kecskeméti rendelőben. Amikor egyre többen kérdezték, hogy „mikor mész már nyugdíjba?”, fogta magát, és elment. Nem nyugdíjba, Afrikába. Azt mondja, ez a vállalás szellemileg és lelkileg is fiatalon tartja, és jó leckéket ad munkabírásból, emberségből.

8 lófarok verzió a nyár legmelegebb napjaira

Mikor úgy érzed, az utca szaunává változott, jól jön egy kényelmes hajviselet.

Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Miért olyan nehéz hagyni kirepülni a gyerekemet?

Második élet adatik a nőnek azzal, hogy gyereke születik. Véget ér az az élete, amelyben önálló lényként tekinthetett magára. Onnantól haláláig anya lesz, csak éppen ezzel az anyasággal egyre kevesebb konkrét teendője van.

Pszichopaták a filmvásznon – miért tartjuk őket vonzónak?

Hogyan lehet szeretni egy sorozatgyilkost? Szimpatizálni egy szkizofrén páriával, akit az erőszak fűt? A forgatókönyv íról ezt is megoldják, nyilván.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem