Magadra ismersz ebben a 9 szituációban? Akkor extrovertált-introvertált vagy

introvertált extrovertált,emma watson,introvertált,extrovertált Forrás: Emma Watson A különc srác feljegyzései című filmben / Pinterest
Hogy mi? Igen, létezik ez a kategória is. Teszteld magad és lásd meg, hogy te is felvételt nyernél-e az extrovertált introvertáltak elit klubjába.

Az introverzió és az extroverzió, mint azt korábban is megírtuk, nem konkrétan körülhatárolható személyiségekre utalnak, hanem szimplán néhány tulajdonságról, hajlandóságról van szó, amelyek mindannyiunkra jellemzőek. Nincs olyan ember, akinek csak introvertált vagy csak extrovertált személyiségjegyei lennének.

Ezért valójában természetes, hogy vannak olyanok, akik igazából nehezen tudják eldönteni, hogy melyik csoportba tartoznak inkább. Rájuk különösen jellemző, hogy

  • szeretnek társaságban forgolódni, de igazán a szobájuk magánya tölti fel őket.
  • szeretnek egyedül lenni, de aztán hamar magányosnak érzik magukat.
  • a közeli barátaik azt hiszik, hogy ők nyitott, társaságkedvelő lények, de igazából csak azokkal ilyenek, akiket jól ismernek.
  • a „természetes életterük” a meghitt kávézó és nem a night club.

Vagyis olyan, inkább introvertált emberekről van szó, akik rendelkeznek néhány jellemzően extrovertált személyiségvonással. Őket hívják mostanában a pszichológusok „extrovertált introvertáltaknak”, és szerintünk ez nagyszerű kategória, főleg akkor, ha eddig bizonytalan voltál, hogy normális vagy-e. Haha. Persze, hogy az vagy.

A bizonyíték a következő galériában; ha a 9 állításból legalább 6-ban magadra ismersz, akkor nyilvánvalóan te is az extrovertált introvertáltak közé tartozol.