#ÉviAzÉván -Tejszelet, tejsüti

Borítókép: #ÉviAzÉván -Tejszelet, tejsüti Forrás: Halász Évi
Egészségesebb verzióra vágysz? Készítsd el magad!

Tejszelet, tejsüti... Valamilyen formában biztos mindenki találkozott vele a boltok hűtőpolcain. Sajnos a legtöbb ilyen termék tele van tartósítószerrel, cukorral, de van megoldás, ha az egészségesebb verzióra vágyunk: elkészítjük magunk.

Nagyon egyszerű, nem kell hozzá sok összetevő, és nem is drága sütemény, amivel garantáltan levehetjük a családot a lábukról! :)

Hozzávalók a tésztához:

4 db nagyobb méretű tojás

1 dl növényi tej

100 gramm tönkölybúza liszt (ch csökkentett is jó)

2 e. cukrozatlan kakaópor

1 tk. szódabikarbóna

1 ek. zabkorpa

1 tk. citromlé

2 ek. eritrit

A krémhez:

150 gramm zsírszegény túró

200 ml felvert tejszínhab

1 zacskó habfixáló

2 ek. light mascarpone

1 ek. zsírszegény joghurt

1 tk. vanília aroma

3 ek. eritrit

Elkészítés:

A tojásokat az 1 dl tejjel fehéredésig keverjük robotgép segítségével, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, a zabkorpát, a citromlevet, az eritritet, és homogén masszává keverjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát.

A krémhez először felverjük a tejszínhabot a habfixálóval, majd óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Ízesítjük még a mascarponével, eritrittel, és a vanília aromával.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Ha tetszett a recept, KATTINTS IDE és rendeld meg Évi receptkönyvét!