Évente csak egy beauty-fogadalmat vagyok képes betartani. Idén ez lesz az:

Borítókép: Évente csak egy beauty-fogadalmat vagyok képes betartani. Idén ez lesz az: Forrás: daveexaminesmovies
Bizonyára sokan megrökönyödnek azon, hogy nem valami sokat foglalkozom a szépségápolással...

Hát igen, már csak így van ez. Bizonyára sokan megrökönyödnek azon, hogy nem valami sokat foglalkozom a szépségápolással, de biztos így láttam anyámtól, meg a nagymamámtól, aki állítása szerint például fiatal nő kora óta mindössze egyetlen dolgot tett a bőrével, ez pedig nem más volt, mint az a bizonyos kék tégelyes, erősen zsíros krém, amit gyakorlatilag mindenhova felvitt. Nos, én azért ennél valamivel jobban állok így 30 pluszosan, hiszen viszonylag rendszeresen sminkelek (otthon mondjuk nem), szoktam peelingelni, meg testkezelésekre is eljárok néhanapján. Szóval annyira nem vészes a helyzet, de mégis a legtöbbször úgy kell rávenni magam bizonyos napi szépségrituálék alkalmazására, mint játszani akaró gyereket az olvasásra.

Tavaly igazából nem tettem kimondottan fogadalmat ebben a témában, csak igyekeztem sokkal fokozottabban figyelni arra, hogy mit csinálok. A figyelmem pedig leginkább az arcbőröm ápolására irányult, ami elsősorban a gyakoribb radírozást, mélytisztítást és tonizálást jelenti. Azt hiszem, büszkén mondhatom, hogy ma már ezek csak ritkán maradoznak el, szinte csak akkor, ha hullafáradt vagyok.

Most tehát ismét elérkezett az idő, hogy kitaláljam, idén mi legyen az újabb beauty-fogadalom, amit bevezetek. Tök komolyan mondom, nem gondoltam, hogy ez a tavalyi elhatározás után is még mindig ilyen nyögvenyelősen megy majd. Mert ugyebár csak egy. Egyetlen egyet vagyok képes betartani. Ez sajnos tapasztalat – vagy úgy is mondhatnám, hogy az évek statisztikája ezt mutatja.

Az első gondolatom az volt, hogy visszatérek a gyantázásra, de erről viszonylag hamar lebeszéltem magam: nemcsak azért, mert ennyi időt képtelen vagyok várni a szőrnövekedésre, hanem ugyabár ott van a fájdalomfaktor is. Szóval ezt dobtam.

És akkor a lábgyantázásról bevillant a legeslegfontosabb dolog, amit ebben az évben tehetek a bőrömért:

minden nap hidratálni fogok!

Vagyis minden áldott este – ha esik, ha fúj –, előveszem a testápolót és zuhanyzás után szépen bekenem a bőrömet.

Íme 3 indok, amivel neked is sikerülhet meggyőzni magad, hogy bevezesd ezt a beauty-fogadalmat: