Borítókép: Zene nélkül nem megy!

Zene nélkül nem megy!

Képszerkesztőnk jobbkeze megosztja velünk, mi a legjobb zene retusáláshoz! :) Tőletek is várunk tippeket!

Az Éva magazin „házi fotósa" és képszerkesztőnk asszisztense, Anett sosem látható fülhallgató nélkül. Megkérdeztük tőle, mi szól a magnóban!

„Régen nem tudtam volna elképzelni, hogy zenét hallgatva közlekedjek a városban, érdekeltminden zaj, az emberek reakciói, a város hangjai. Persze az is közrejátszott, hogy akkormég az ember lánya walkmannel és egy bazinagy fülhallgatóval járkált, és hanem tetszett, ami épp szól a kaziról, éveket kellett várni, mire továbbtekert e remek szerkezet.Ráadásul mindig mindenkitől megkaptam, hogy láttalak a városban, de nem vettél észre.Persze esélytelen, mikor Take That szól a füledbe, semmi másra nem tudsz figyelni. (Igen,tudom, de nekem is volt kedvenc fiú együttesem.) Íme egy régi nagy klasszikus:

Évekkel később megvettem az első mp3 lejátszómat egy erdélyi utazás előtt, gondolva ahosszú útra, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk. Nálam mindig szól a zene, utcán, vezetésközben, otthon, munkahelyen, talán egyedül tanulás közben kapcsolom ki és aludni iscsendben szeretek.
Viszont az változó, hogy mit hallgatok épp, nagyon sok mindentől függ: napszaktól,évszaktól, pasitól, melótól, sulitól, barátoktól, bulitól, időjárástól... Retusálás közben pl. jazzthallgatok legszívesebben, mert egy pörgősebb zenére lehet az egeret is csak rángatnám összevissza, aminek nem hiszem, hogy jó vége lenne.
Ami tuti hogy megtalálható az mp3-as lejátszón egy ’80-as évekbeli válogatás, ha nosztalgia,akkor általában csak ez, kezdve David Bowie-tól, a Talk Talkon át egészen a ThompsonTwinsig, de ide sorohatnám a Tears for Fearst is.
Gyorsabban szedem a lábaimat és a lelkem is megnyugszik ha épp ideges vagyok, havalami „zúzósabb” üvölt a fülemben.

A zúzásról gondoskodik a Guano Apes:

Ezeket az igényeimet abszolút kielégíti a Guano Apes, a Garbage vagy a Mando Diao, kell arock néha na, csak a hörgős punk és metal irányzatokat hagyom inkább ki.Vannak azért a lányszíveket megdobogtató lassabb számok is a tracklisten, Kip Moore amostani nagy kedvencem, akire véletlenül bukkantam rá egy youtube körút alkalmával. A név egy fiatal country zenészt takar, aki nem csak a hangjával dobogtatja meg a leányzók szívét..."

Nektek kik az örökös, nagy kedvenceitek? Osszátok meg velünk a kommentekben! Ha elég tipp összejön, készítünk egy olvasói tracklistát, mivel zene nélkül, ugyebár, nem megy!

A fotó illusztráció (photl.com).